espaiS@lut - Juliol - Agost 2012

Butlletins
Juliol - Agost 2012 - #16

El Servei de Salut Pública informa

Es reuneix la Comissió de seguiment de les platges i aigües litorals

Aquesta comissió, coordinada per l'Agència Catalana de l'Aigua - ACA- , es va reunir el passat 29 de maig. En aquesta reunió es va informar sobre les novetats de la temporada de bany que es va iniciar l'1 de juny i finalitzarà el 25 de setembre.

El director de l'Àrea de Gestió del Medi, Sr. Diego Moxó, va comunicar que la Direcció General de Protecció Civil obre un nou aplicatiu per recollir les incidències que es produeixin a les platges i zones de bany.

També, i un cop finalitzats els perfils de les zones de bany, l'ACA ha elaborat unes fitxes de cadascun d'ells, les quals seran lliurades als ajuntaments en format pdf per tal que puguin exposar-les a les zones de bany, amb l'objectiu de prestar una mínima informació als usuaris/es. Aquestes fitxes contenen  informació sobre:

  • Localització geogràfica de la platja.
  • Informació del sistema de sanejament de les aigües residuals.
  • Dades hidrològiques i hidrodinàmiques (salinitat, temperatura etc.).
  • Classificació de la qualitat de les aigües de bany (mitjana dels 3 últims anys).
  • Factors potencials de contaminació (pluges i sanejament).

 

A més, l'ACA ha dissenyat una fitxa sobre l'estat de la platja, per tal que els ajuntaments els hi puguin trametre, setmanalment, informació detallada sobre les condicions de les platges. 

Les actuacions que durà a terme l'ACA, durant la present temporada de bany, són:

  • Gestionar la qualitat de les aigües de bany, mitjançant el control microbiològic de 223 platges i 12 zones de bany interior.
  • Fer el servei de vigilància aèria: 1 vol al dia des de l'1 de juliol al 31 d'agost.
  • Fer el seguiment i la vigilància de les proliferacions de fitoplàncton.
  • Control d'abocaments al mar.
  • Tramesa de la informació als ajuntaments de les analítiques i del butlletí electrònic.

 

D'altra part, el Projecte Medusa, iniciat el 2008 i dirigit per l'Institut de Ciències del Mar -ICM-  amb col·laboració de l'Agència Catalana de l'Aigua, es va concloure la temporada passada. No obstant, el Dr. Geli de l'ICM va manifestar que continuaran oferint la col·laboració als ajuntaments per fer el seguiment de la presència de meduses a les platges. A més va informar d'un nou projecte pilot europeu, que es realitzarà  a Barcelona, sobre una aplicació anomenada Biomòbil, on els ciutadans podran consultar informació sobre la presència de meduses a les platges i també facilitar-ne informació si s'observen en les platges, via telefonia mòbil.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat