espaiS@lut - Desembre 2012

Butlletins
Desembre 2012 - #20

Espai municipal

Avinyó i el Dia Mundial sense alcohol

Amb motiu del Dia Mundial sense alcohol el passat divendres 15 de novembre es va projectar al Casal de Joves, El Refugi d'Avinyó, la pel·lícula "El viaje de Cris".

Aquesta pel·lícula està basada en fets reals, una jove que amb 16 anys pateix un accident de cotxe quedant-se en una cadira de rodes. Amb la projecció d'aquesta iniciativa audiovisual s'ha vetllat per treballar amb els joves la conscienciació al volant així com els efectes i conseqüències de la combinació amb el consum de drogues.

Primerament es va passar la pel·lícula i posteriorment es va iniciar un debat presentant una sèrie de qüestions que van ajudar a reflexionar sobre el que s'acabava de visualitzar, apropant la vivència de la Cris i relacionant-la amb les seves pròpies vivències. Proposant situacions en que els joves es plantejaven quina seria la seva resposta i el per què d'aquesta, alhora que es va treballar per afavorir el consum responsable d'alcohol i altres substàncies.

El consum d'alcohol actualment, entre els joves, esta molt lligat a la festa produint-se situacions en que es genera risc a l'agafar el cotxe sota els efectes de l'alcohol o altres substàncies. Per això trobem molt important generar espais de reflexió amb els joves sobre temes que els afecten de primera mà i en que es qüestionen ells mateixos el perquè actuen d'una manera o altra i quins són els elements que els influeixen alhora de prendre determinades decisions.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat