espaiS@lut - Març 2013

Butlletins
Març 2013 - #23

Espai municipal

"Nits de qualitat" arriba a l'Alt Maresme

Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat de Mar i Tordera participen en un programa de l'Agència de Salut Pública de Catalunya per tal d'aconseguir un oci de qualitat.

Amb diverses campanyes relacionades amb l'oci nocturn dels joves com De copa a copa i TRIO perquè em toca o activitats periòdiques com El dia Mundial sense Alcohol o La Paradeta del PID, s'ha intentat implicar els empresaris en un objectiu comú, aconseguir un oci de qualitat i saludable en el jovent. De què serveix fer campanyes o tallers per a la reducció de danys o la promoció de la salut, si es ven alcohol a menors o es baixa el preu per accedir al consumidor més jove possible? L'empresari sempre ha tingut alguna cosa a dir i, el més important, és el que està present durant la festa.

És per això, que per a aquest 2013 s'ha ofert a empresaris, personal tècnic municipal, responsables d'entitats i associacions, etc. poder col·laborar en el programa Nits de Qualitat, per tal de sumar esforços i aconseguir entre tots un oci més responsable.

El programa consisteix en crear unes taules de participació conduides per un consultor, on es fa un primer diagnòstic de la realitat dels municipis i es plantegen iniciatives consensuades per part de tots els agents implicats que incideixin en la reducció de danys i en la promoció d'un oci responsable.  Una d'aquestes activitats és el Q de festa, un distintiu a nivell europeu que els locals poden aconseguir si responen a uns criteris, com tenir professionals formats, màquines de preservatius o material divulgatiu sobre substàncies addictives.

El passat 17 de gener va tenir lloc la presentació del programa i el 28 de febrer es va realitzar la primera taula a l'Ajuntament Vell de Calella. És previst que després d'unes primeres sessions de diagnòstic es comencin a dissenyar objectius comuns i activitats per aconseguir-los, i que aquests estiguin assolits abans de l'estiu.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat