espaiS@lut - Maig 2013

Butlletins
Maig 2013 - #25

Espai municipal

A Sabadell "De què parlem quan parlem de drogues?"

Els beneficiaris de la Campanya De què parlem quan parlem de drogues? són els joves i adolescents de Sabadell. Cada any, l'Ajuntament de Sabadell articula un seguit d'activitats amb l'objectiu de promoure actituds saludables i prevenir les conseqüències negatives associades al consum d'alcohol, tabac i cànnabis.  La metodologia que s'empra en totes les activitats busca reforçar les d'actituds crítiques i consolidar les habilitats personals i socials.

Enguany, el programa es va iniciar el 10 d'abril, i ha inclòs diverses propostes a destacar:

  • Gimcana "De què parlem quan parlem de drogues?" per a 4t d'ESO, als centres educatius (fins el 10 de maig).  Taller de dues hores de durada. Activitat lúdica que aporta informació sobre l'alcohol, el tabac i el cànnabis; es treballen tant els mites com les motivacions relacionades amb el consum, i es reflexiona sobre el comerç de les drogues.
  • Cinefòrum "Breaking the Taboo"  per Cicles Formatius i de PQPI (30 d'abril).
  • Formació per a dinamitzadors d'espais joves i/ o professionals municipals que treballen amb adolescents. Sessió dinàmica per donar elements de suport, reflexió i de capacitació en el maneig de situacions relacionades amb el consum de drogues (17 d'abril).
  • Instal·lació de l'exposició "Homo Transitus" a la Biblioteca Vapor Badia (del 10 al 17 de maig). A l'abast dels dinamitzadors, professionals, i de les entitats que treballen amb joves. Permet suggerir i propiciar elements de reflexió al voltant de la conducció, els accidents de trànsit i les mesures per evitar-los. Per a joves de 16 a 21 anys.

 

Aquest seguit d'activitats que s'ofereixen entre l'abril i el maig, es complementen amb els serveis d'assessorament per a famílies, professorat i jovent que estan disponibles durant tot el curs escolar.

  • Sessions participatives per a mares i pares: El pas de l'adolescència a l'edat adulta i les drogues; actituds de les persones adultes i els efectes de les mateixes; com fomentar l'autoestima; la tolerància a la frustració i la capacitat crítica dels fills i filles.
  • Assessorament al professorat: En què consisteix la campanya; material complementari; com treballar amb l'alumnat en aquesta àrea per completar una intervenció (Gimcana, Cinefòrum, visita a l'Exposició...).
  • Servei d'Atenció Jove:  Consulta oberta per tractar i orientar confidencialment sobre qualsevol tema que preocupi als més joves.  http://ca.sabadell.cat/SAJ/p/saj_cat.asp

 

Enllaç al programa.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat