espaiS@lut - Octubre 2013

Butlletins
Octubre 2013 - #29

El Servei de Salut Pública informa

Suport al control sanitari dels establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing

En els darrers anys, les pràctiques de tatuatge, pírcing i micropigmentació han deixat d'estar vinculades a grups socials minoritaris i han passat a ser sol·licitades per sectors cada vegada més amplis de la nostra societat. Aquesta tendència ha anat acompanyada d'un increment paral·lel del nombre d'establiments que ofereixen aquestes pràctiques.

Fer-se un tatuatge o un pírcing implica el trencament de la barrera protectora que forma la pell i aquest fet pot comportar riscos i complicacions si aquestes tècniques es realitzen en condicions sanitàries no adequades i per persones sense els coneixements necessaris.

Els municipis són els responsables d'assegurar que els centres de tatuatge, pírcing i micropigmentació ubicats al seu territori prestin aquests serveis en les degudes condicions sanitàries.  Per contribuir a facilitar aquesta tasca, des del Servei de Salut Pública de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona s'ofereix suport tècnic als municipis de fins a 200.000 habitants en la realització de les inspeccions higienicosanitàries dels establiments que realitzen tatuatges, pírcing i micropigmentació.

Durant el tercer trimestre de aquest any s'han realitzat un total de 20 visites d'inspecció als municipis de Gavà, Esparreguera, Vilanova del Camí, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, El Masnou, Barberà del Vallès, Premià de Mar, Sant Just Desvern i Cornellà de Llobregat.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat