espaiS@lut - Estiu 2014

Butlletins
Estiu 2014 - #30

El Servei de Salut Pública informa

Aprovat el Tercer programa d'acció de la UE en el camp de la salut

El passat 11 de març es va aprovar el Reglament núm. 282/2014 del Parlament europeu relatiu a la creació del tercer programa d'acció de la Unió en l'àmbit de la salut, per al període 2014-2020.

Els objectius generals d'aquest nou programa en l'àmbit de la salut seran complementar i recolzar les polítiques dels estats membres, i proporcionar-los un valor afegit, per tal de millorar la salut dels ciutadans de la Unió i reduir les desigualtats sanitàries, promovent la salut, fomentant la innovació en la sanitat, augmentant la sostenibilitat dels sistemes sanitaris i protegint als ciutadans de la Unió de les amenaces transfrontaneres greus per a la salut.

L'Annex I del Reglament recull les prioritats temàtiques, entre les quals està la promoció de la salut, la prevenció de les malalties i el foment d'entorns que propicien estils de vida saludables, atenent al principi de "salut a totes les polítiques".

La dotació financera per a l'execució del programa s'ha establert en 449.394.000 euros per al període comprès entre l'1 de gener 2014 a 31 de desembre de 2020. Cada any s'ha d'aprovar el Programa de Treball i la convocatòria per presentar els projectes i accedir als ajuts corresponents.

Amb data 26 de maig es va aprovar la decisió de la Comissió relativa al programa de treball per al 2014, amb una dotació econòmica de més de 58 milions d'euros. És un programa "descentralitzat" que en part es gestiona des de cada país.

Tot i que el programa prioritza projectes d'institucions de recerca, els governs locals podrien accedir als ajuts.

Enllaç al Reglament que aprova el programa.

Programa anual 2014 (En anglès).

Convocatòries publicades (En anglès).


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat