espaiS@lut - Estiu 2014

Butlletins
Estiu 2014 - #30

El Servei de Salut Pública informa

Presentació dels Informes d'indicadors de salut local als municipis

Durant els mesos d'abril i maig el diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, acompanyat per tècnics del Servei de Salut Pública, ha presentat l'Informe d'indicadors de salut local als municipis que ho van sol·licitar.

Aquestes presentacions continuaran al llarg de l'any 2014.

Durant les sessions es va fer la revisió dels principals indicadors de salut i es van generar habitualment debats entorn als mateixos.

En tots els actes es va comptar amb la presència d'alcaldes i regidors, també van assistir representants de diferents institucions com el Departament de Salut, Consells Municipals de Salut, personal tècnic de l'àmbit d'Atenció a les Persones, professionals dels Serveis Assistencials, de Protecció de la Salut, Associacions i Entitats dels municipis.

El coneixement de l'estat de salut de la població i els seus determinants és un element indispensable per planificar polítiques i dissenyar intervencions eficients i coherents amb les necessitats poblacionals.

En aquest sentit, els indicadors de salut local són unes eines útils per tal de conèixer i valorar la situació de salut del nostre territori i la seva evolució (manteniment o canvis), donant informació rellevant per a la detecció de necessitats, planificació de polítiques i valoració de llurs resultats.

Els Informes d'indicadors de salut local estan inclosos dins del projecte de Sistemes d'informació en salut de la Diputació de Barcelona i van dirigits als municipis majors de 10.000 habitants.

En el primer trimestre de l'any s'han lliurat 37 Informes d'indicadors de  salut local als següents municipis:

Municipis majors de 45.000 habitats: Badalona, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Granollers, L'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Vilanova i la Geltrú.

Municipis menors de 45.000 habitats són: Cardedeu, Castellar del Vallès, Igualada, La Garriga, La Llagosta, Manlleu, Martorell, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Sadurní d'Anoia, Sitges, Vic i Vilafranca del Penedès.

A data 1 de juny d'enguany s'ha realitzat la presentació als municipis de Rubí, Cerdanyola del Vallès, Castellar del Vallès, Pineda de Mar, Manlleu i Sant Sadurní d'Anoia.


Més informació.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat