espaiS@lut - Setembre 2014

Butlletins
Setembre 2014 - #31

Agenda

VI Congrés nacional de Legionel·la i Qualitat Ambiental

Congrés que tindrà lloc a Terrassa els dies 11 i 12 de febrer de 2015, i que consta de dues jornades en les quals s'aborden temes diferenciats, el primer dia està dedicat íntegrament a la Legionel·la i el segon dia a la Qualitat Ambiental.

El primer dia està dividit en tres blocs a més de comptar amb la conferència inaugural, que és una reflexió sobre les novetats científiques de legionel·losi que es van donar a l'Esgli Congress 2014.

El primer bloc està dedicat a la legislació i gestió de l'administració. En ell s'analitzarà com afecta el nou real decret de prevenció de la legionel·la; així com la gestió dels brots i la inspecció sanitària de la Comunitat Autònoma de Madrid.

En el segon bloc, d'anàlisis i diagnosis, s'exposa la guia per la presa de mostres en instal·lacions de risc del Govern basc; així com la utilitat de les anàlisis de legionel·la viables mitjançat el PCR.

El tercer bloc està dedicat al tractament de les instal·lacions, on es reflexionarà sobre les necessitats d'incrementar els requisits legals i de solvència tècnica de les empreses, així com les últimes tendències sobre el tractament de legionel·la (diòxid de clor,...).

El segon dia, dedicat a la Qualitat ambiental, està dividit en quatre blocs:

  • El primer bloc està dedicat a la legislació, on s'aborden el RD 238/13 i la seva implicació en la qualitat ambiental d'interiors i el RD 742/12 de piscines.
  • El segon bloc està dedicat a la seguretat i l'aigua, on s'aborda la formació que cal pel manteniment i el control d'instal·lacions; així com els mètodes i sistemes innovadors per millorar la qualitat ambiental derivada de la neteja i higienització.
  • El tercer bloc està dedicat a les noves tendències en qualitat ambiental i exposa com s'organitzen les plataformes de sistemes de gestió de la qualitat ambiental, així com ho fan les empreses multiserveis i la gestió de la qualitat ambiental i la higiene dels edificis.
  • El quart bloc està dedicat a la qualitat ambiental des del punt de vista sectorial. En ell s'exposa tecnologies innovadores per a la depuració i descontaminació d'aigües i qualitat ambiental en espais interiors i com es pot aplicar en la prevenció de la legionel·la. També hi ha una exposició dedicada a la contractació de serveis de prevenció i control de la qualitat de l'aire ambiental.

 

Més informació:  http://legionella2015.upc.edu/ 


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat