espaiS@lut - Novembre 2014

Butlletins
Novembre 2014 - #33

El Servei de Salut Pública informa

V Jornada sobre salut infantil i medi ambient

La Fundació Roger Torné va organitzar el passat 9 d'octubre la seva V Jornada per a reflexionar sobre la relació entre la salut infantil i el medi ambient.

En aquesta ocasió, la Fundació va triar la ciutat com a temàtica transversal per a reflexionar sobre què i com fer per transmetre a la societat civil la importància dels hàbits a l'hora de configurar un entorn saludable per a la població infantil.

"La ciutat com a espai vital es configura com un repte per a tots els que creiem que la ciutat del futur ha de comptar amb espais naturals i gaudir d'un aire de qualitat, dos elements necessaris per al desenvolupament saludable dels nostres nens i nenes. Però també és veritat que l'existència i perdurabilitat d'aquests i altres elements a la ciutat són el resultat de multitud de decisions individuals i col·lectives, que no sempre prenem amb plena consciència de les seves conseqüències en la salut de la població infantil", en paraules de la Sra. Soledad Román, Directora de la Fundació.Diputat a la jornada sobre salut infantil i medi ambient

A la Fundació Roger Torné estan convençuts que "la reflexió conjunta és la millor opció per abordar temàtiques complexes que requereixin del concurs de tots, individus, col·lectivitats i administracions públiques".

El Diputat de Benestar Social, Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva va participar a la primera de les taules rodones, juntament amb la Regidora de Benestar Social de l'Ajuntament d'Avilès, Yolanda Alonso, i el Director de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Xavier Llebaria. La seva intervenció va estar centrada en el Projecte Entorn urbà i Salut, promogut per la Diputació de Barcelona, per tal de fomentar la creació d'entorns urbans saludables, i en el que han participat més de 40 professionals de la institució de diferents formacions acadèmiques i de totes les àrees de la Diputació.

La Fundació Roger Torné, creada el 1984, és una entitat sense ànim de lucre  que centra la seva activitat en la prevenció per millorar la salut infantil a través de l'educació respiratòria en contacte amb la natura i en sensibilitzar la societat sobre la vulnerabilitat infantil davant la influència en la seva salut de l'entorn, promovent hàbits i conductes responsables. La Diputació de Barcelona té un conveni de col·laboració amb aquesta Entitat, per fomentar estils de vida saludables, i més concretament, mitjançant l'aplicació Inspira per a pares i mares.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat