Butlletí EspaiS@lut
Octubre 2022 - #121

Espai municipal

Jornades de salut i alimentació 2022 a Mataró

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

El proper 16 d’octubre és el Dia Mundial de l’Alimentació i, un any més, Mataró celebra les Jornades de salut i alimentació.

Organitzades per la Secció de Salut de l’Ajuntament en col·laboració amb altres agents del territori, plantegen els següents objectius:

  • Despertar l’interès de la població per aconseguir un estil de vida saludable.
  • Establir mecanismes estables de coordinació institucional per potenciar línees de treball conjuntes (ja existents o noves).

L’alimentació, l’activitat física, el benestar emocional, són determinants fonamentals de l’estat de salut de les persones que tant poden actuar de manera preventiva davant de determinats factors de risc, com afavoridora de problemes de salut crònics com són l’obesitat, les malalties cardiovasculars o la diabetis.
Abordar aquests factors des del coneixement i l’evidència científica, contribueix a l’assoliment d’una societat més sana.

A banda de les conferències, tallers i caminades, aquest any destaca l’activitat participativa Omple de salut la teva nevera!. El divendres 21 d’octubre s’instal·larà al centre de la ciutat una carpa informativa amb una nevera, un rebost i una mostra d’aliments. Les persones que s’hi apropin podran dissenyar la seva nevera i modificar-la a partir de les recomanacions de les dietistes-nutricionistes de l’atenció primària de salut, que són les que conduiran l’acció.

Paral·lelament, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, es duran a terme 13 tallers del programa Cuina sense pares al Mercat municipal de la Plaça de Cuba, i es programaran visites guiades a l’exposició Menja bé, tu hi guanyes!, ubicada a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró. Els centres educatius que participen al Programa Salut Integral (SI!), celebraran la setmana de la salut.

Enllaç al cartell de la jornada.

Tota la informació de les Jornades a www.mataro.cat

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #121 - Octubre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS