Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2022 - #122

Espai municipal

L'Hospitalet de Llobregat. Aprendre primers auxilis a l’aula

© Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat

© Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat

Identificar situacions d'emergència i saber com actuar és l'objectiu dels tallers d'autoprotecció i primers auxilis que es faran a 18 escoles i centres educatius de l’Hospitalet de Llobregat. Es tracta d'una activitat que ofereix el catàleg de propostes d'educació per la salut de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona i que coordina el Negociat de Salut Comunitària de l'Ajuntament.

Surto de l'escola i trobo unes persones estirades al mig de la carretera. Què haig de fer? Aquesta és una de les situacions a què han après a fer front els alumnes de sisè de primària gràcies a un taller d'autoprotecció i primers auxilis. Comencen per situacions més senzilles com són les ferides o quan surt sang del nas fins a casos més complexos com un ennuegament, una pèrdua de consciència o una aturada cardíaca.

A través d'aquests tallers aprenen els recursos i les eines necessàries per identificar una situació d'emergència i saber com actuar. I és que maniobres com la posició lateral de seguretat o la reanimació poden salvar vides.

Els tallers es realitzen a alumnes de sisè de primària, estudiants de segon cicle d'ESO i als adults de l'Escola de Vidade la Florida.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #122 - Novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS