Butlletí EspaiS@lut
Febrer de 2023 - #125

Espai municipal

Aprovat el Pla Local de Salut d’Abrera 2023-2027

© Ajuntament d'Abrera

© Ajuntament d'Abrera

El 16 de desembre de 2022 el Ple de l’ajuntament va aprovar el Pla Local de Salut d’Abrera 2023-2027. Un pla que té com a objectiu organitzar i impulsar una estratègia comunitària per protegir i promoure la salut a la ciutat, i que ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Fer d’Abrera una ciutat més saludable tant a nivell ambiental i social, com cultural i urbà, és una de les fites que es planteja aconseguir el pla. També donar impuls al treball intersectorial i transversal, i augmentar la participació ciutadana i el treball en xarxa en l’àmbit de la salut.

La fase de diagnosi del pla va recollir els resultats d’una enquesta ciutadana, les conclusions de les sessions participatives amb agents del municipi i alguns òrgans de participació, els resultats de l’Enquesta sobre hàbits relacionats amb la salut dels estudiants de 4t d’ESO d’Abrera, impulsada per la Diputació de  Barcelona, entre d’altres fonts d’informació. 

Atenent als resultats de la diagnosi, el pla d’acció s’ha organitzat sobre tres àmbits de treball:

  • Entorn urbà i serveis sanitaris
  • Hàbits saludables i responsabilitat en la cura de salut
  • Salut mental i benestar emocional

El pla d’acció recull 13 accions dissenyades i treballades pels professionals de les respectives comissions de treball creades expressament amb aquesta finalitat.

L’Ajuntament d’Abrera ha impulsat el pla de salut convençut que és una eina idònia per estimular la governança de la salut en el municipi i continuar avançant cap un model de ciutat cada vegada més saludable.

Val a dir que els processos desenvolupats durant l’elaboració del Pla de salut d’Abrera han aportat experiència que pot ser d’utilitat per altres municipis i que està recollida en la Guia pràctica per a l'elaboració d'un pla local de salut per a municipis majors de 10.000 habitants, publicada per la Diputació de Barcelona l’any 2020.

El pla es pot consultar aquí

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis
 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #125 - Febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS