Butlletí EspaiS@lut
Març 2023 - #126

El Servei de Salut Pública informa

Publicat un nou informe de resultats de les enquestes d’hàbits de salut de l’alumnat de 4t d’ESO

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El 23 de febrer es va presentar la nova publicació Enquesta d’hàbits de salut a alumnes de quart de l’ESO de la província de Barcelona. Informe de resultats 2022.

A la sessió de presentació, que portava per títol Canvis en els comportaments de salut dels i les adolescents. Resultats de l’enquesta de 4t d’ESO (2015-2022), hi van assistir més de 130 professionals relacionats amb la salut adolescent. 

La Coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Teresa Llorens, va explicar que des del 2015 la Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments l’enquesta per a que els municipis disposin d’informació sobre l’estat de salut de la població adolescent, i així poder orientar, dissenyar i avaluar les polítiques locals, en especial les relacionades amb la promoció i l’educació per a la salut. Va comentar que aquesta publicació suposa anar un pas més enllà, i permet conèixer amb els resultats agregats de la província els canvis en els comportaments de salut dels adolescents de la província de Barcelona al llarg del temps.

Tot seguit, el tècnic del Servei de Salut Pública, Lluís Camprubí, va presentar els resultats de l’informe (que es pot descarregar a la Llibreria de la Diputació de Barcelona). És un informe elaborat amb les enquestes realitzades en el període 2015-2022 i que complementa el primer Informe de resultats 2018.

Durant el debat, força preguntes van estar relacionades amb les dades sobre suïcidi, també sobre la representativitat de les enquestes  i sobre si s’observen diferències territorials en els resultats. També es van recollir suggeriments de les persones assistents sobre aspectes a introduir en l’enquesta (productes relacionats amb el tabac com vappers o  xixes, per exemple). 


La documentació de la sessió està disponible al web.

El recurs es pot sol·licitar a través del Catàleg de serveis


 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #126 - Març 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS