Butlletí EspaiS@lut
Maig de 2023 - #128

Espai municipal

Posa't en Marxa! Cada passa compta a Mataró

© Ajuntament de Mataró

© Ajuntament de Mataró

Amb motiu de la commemoració del Dia Mundial de l’Activitat Física el mes d’abril Mataró es va Posar en Marxa amb un seguit d’activitats que tenien els següents objectius:  

  • Despertar l’interès de la població per aconseguir un estil de vida saludable.
  • Promoure la vida activa a l’entorn urbà
  • Aplicar els mecanismes estables de coordinació institucional existents a la ciutat, per potenciar línies de treball conjuntes (Taula de salut comunitària).

Al llarg de tot el mes, la ciutadania ha gaudit de caminades, tallers d’estiraments i relaxació, i activitats dirigides als Parcs Urbans de Salut, adreçades tant a persones adultes com a joves. Les oficines de farmàcia han facilitat consells sobre fotoprotecció durant la pràctica esportiva a les persones que s’han apropat a aquests espais.

El actes han estat organitzats per la comissió d’activitat física de la ciutat, creada en el marc de la Taula de Salut Comunitària a principis d’any. Aquest grup de treball està integrat pels referents d’activitat física dels centres d’atenció primària de salut, representants del Col·legi d’Infermeria de Barcelona, de les oficines de farmàcia, i personal tècnic del Servei d’esports i de la Secció de salut de l’Ajuntament, i és resultat de les sinergies i la coordinació establerta entre els diferents agents de salut del territori. 

Per això ha estat destacat l’acte central que es va dur a terme el dijous 20 d’abril al matí.  Es va organitzar una caminada urbana amb dos punts de sortida (sector est i sector oest) i aplegà persones usuàries i professionals dels set centres d’atenció primària de la ciutat. Es va fer una sessió prèvia d’escalfament i una altra de tornada a la calma en finalitzar.
Hi van participar unes 130 persones a les quals es va distribuir una motxilla del programa municipal A peu, fem salut!, fruita i aigua, i un fullet editat pel Col·legi d’Infermeria de Barcelona amb els beneficis de l’activitat física i les recomanacions per posar-se en marxa de forma saludable.

Tota la informació aquí.  

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #128 - Maig de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS