Butlletí EspaiS@lut
Novembre 2023 - #133

El Servei de Salut Pública informa

Ja estan publicades les 17 càpsules Salut2030 que relacionen la salut amb el desenvolupament sostenible

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Un any i mig després de la primera, ha finalitzat la publicació mensual de les 17 càpsules Salut2030 que heu anat rebent a través del butlletí.

Cada càpsula tracta la relació de cadascun dels 17 ODS de l’Agenda 2030 amb la salut, ja que més enllà de l’ODS 3 que vetlla per garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones a totes les edats, els altres ODS són també clau per a la salut, ja que inclouen múltiples determinants, amb especial èmfasi a les condicions de vida als nostres municipis, que han de ser inclusius, segurs, resilients i sostenibles; als hàbits i estils de vida; a les desigualtats socials i econòmiques i a la qualitat del medi que ens envolta.

La voluntat d’aquestes càpsules és posar de relleu que els ODS poden ajudar a promoure la salut pública a través d'una estratègia integrada de polítiques públiques (l'enfocament “salut en totes les polítiques”). I, d’altra banda, que per aconseguir el desenvolupament sostenible és fonamental protegir la salut de les persones i evitar factors de risc derivats del context social i ambiental en què vivim: garantir unes condicions de vida saludables als nostres municipis i  promoure el benestar físic i emocional per a tothom a qualsevol edat, sense deixar a ningú enrere.

En cada càpsula es fa referència a la relació de l’ODS amb la salut amb dades que ho avalen, es facilita una relació de sistemes d’informació que ajuden a mesurar l’impacte o l’assoliment d’aquell ODS, a escala local en la mesura que s’ha pogut d’acord amb la disponibilitat de dades, i s’apunten reptes i accions a emprendre a nivell municipal per treballar la salut sota el paraigües dels ODS, o els ODS des de la perspectiva de la salut.

Les teniu disponibles a l’espai CàpsulaSalut2030 del web de Salut Pública de la Diputació, que hem renovat per fer més amena la lectura de les càpsules.

Esperem que sigui del vostre interès i us resulti útil per a la planificació de polítiques i projectes de salut pública als municipis.

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #133 - Novembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS