Butlletí EspaiS@lut
Gener 2024 - #135

Espai municipal

Moià INSPIRA

© Ajuntament de Moià

© Ajuntament de Moià


La setmana de l’11 al 17 de desembre, Moià va acollir la 2a Jornada de Salut Juvenil, batejada enguany com Inspira. 

L’esdeveniment va ser impulsat des del servei de joventut de l’Ajuntament de Moià a través de la Taula de Joventut de Moià, un ens de participació obert a tots els agents juvenils de Moià, incloent professionals, entitats juvenils i representants del col·lectiu jove del municipi. 

 

Amb l’objectiu d’abordar la salut juvenil des d’una perspectiva integral i que contemplés la pluralitat i diversitat d’aquesta etapa vital, al llarg de la setmana van organitzar-se activitats en diferents espais concorreguts pel jovent. A l’Institut Moianès, per exemple, van realitzar-se tallers sobre sexualitat i pornografia. Amb l’alumnat de 6è de les dues escoles de primària (l’Escola Josep Orriols i Roca i l’Escola Pia) va debatre’s sobre la salut com a concepte i les diferents dimensions que la conformen, donant peu a un treball de creació artística elaborat pel propi alumnat. També a la Biblioteca Municipal 1 d’Octubre i a l’Espai Jove La Pólvora van plantejar-se activitats per abordar la salut mental entre el jovent treballant a partir de factors protectors com el riure, la lectura o la cultura.


 

El plat fort de l’Inspira va ser l’acte central del dissabte 16 que va dur-se a terme durant el migdia al Parc Municipal de Moià. Allà, al voltant d’un centenar de persones van participar en les diferents propostes d’activitat que es van organitzar. Van poder exercitar la salut física a través d’un taller de biodansa i de l’escalada en un rocòdrom que s’hi va instal·lar; van abordar la importància d’una alimentació saludable a través d’un taller de cuina; van poder comprovar com els jocs de taula són una font de diversió i benestar; i, per posar punt i final a la jornada, van poder gaudir d’un concert de música trap en directe. Paral·lelament a aquestes activitats, a més, hi va haver paradetes informatives sobre l’activitat que realitzen les entitats juvenils del municipi o sobre els serveis en matèria d’acompanyament emocional que s’ofereixen a joves com, per exemple, el programa Ocell de Foc. També va poder veure’s el resultat de les creacions artístiques elaborades per l’alumnat de 6è de primària en motiu del taller fet durant la setmana.

Cal destacar que, excepte el concert, totes les activitats programades van fer-se comptant amb la implicació d’entitats i professionals del territori, atorgant també aquest valor afegit de proximitat a la jornada.
 

 

Contingut elaborat per l'Ajuntament de Moià

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #135 - Gener 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS