Butlletí EspaiS@lut
Gener 2024 - #135

El Servei de Salut Pública informa

Jornada de cloenda de la 14a edició i inici de la 15a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal en Seguretat Alimentària

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El passat 29 de novembre vam celebrar la jornada de cloenda de l’edició de 2023, que era la catorzena, a la sala d’actes del Pati Manning, a Barcelona. Hi van assistir més de 60 persones del món de la seguretat alimentària municipal, especialment tècnics de salut pública però també representants polítics i càrrecs de comandament.

 

 

Va ser molt interessant escoltar la ponència de la Blanca Ortega de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), en la seva conferència inaugural sobre les novetats que aporta el nou Reial Decret 1021/2022, pel qual es regulen determinats requisits en matèria d'higiene de la producció i comercialització dels productes alimentaris en establiments de comerç al detall. Aquesta normativa, publicada fa un any i escaig, afecta directament les tasques de control sanitari dels establiments alimentaris, que és una competència municipal obligatòria.

Seguidament, el Ramon Dordal, del Servei de Programació de la Diputació de Barcelona, va exposar els principals resultats dels cercles d’altres àmbits municipals. Posteriorment, la Magda Bertran del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona va presentar els principals resultats dels indicadors de seguretat alimentària amb les dades del 2022. Finalment, la Sílvia Farriol de l’Ajuntament de Granollers i la Tamara Rodríguez, de l’Ajuntament de Cambrils van exposar les seves experiències com a municipis participants del Cercle.

En definitiva, la jornada va ser molt profitosa i una excel·lent oportunitat per trobar-nos i compartir experiències. 

D’altra banda, volíem informar-vos que ja estem treballant en la propera edició del Cercle, que ja serà la quinzena! Seguim creixent en nombre de participants ja que enguany comptem amb la incorporació d’un nou municipi, Vilassar de Mar. Esperem que aquesta nova edició sigui tan útil i enriquidora com les edicions anteriors.

Disposeu de les presentacions de les diferents ponències de la jornada i altra informació sobre les dades del Cercle de l’edició 2022 i de les edicions anteriors, en aquest enllaç

 

 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #135 - Gener 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS