Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2024 - #141

Eines per a la mirada des de la Salut

MOHAWk (Method for Observing pHysical Activity and Wellbeing)

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

L’eina Mohawk està basada en un treball de la Universitat de Manchester que va ser publicat l’any 2022 a la revista científica Cities and Health.

És una de les eines incloses en el Cercador d’eines per incorporar la perspectiva de la salut en les actuacions municipals, un cercador pràctic ubicat a la pàgina web de la Diputació de Barcelona. (Veure fitxa de l'eina Mohawk).

MOHAWk utilitza una metodologia de caràcter observacional. Està pensada per a la valoració dels espais urbans tenint en compte el nivell d’activitat física que s’hi realitza (sedentària, moderada i vigorosa), les interaccions socials i la consciència dels usuaris respecte a l’espai que fan servir.

L’eina ens consta que s’ha posat a la pràctica tant al lloc d’origen dels autors (municipi de Manchester, Regne Unit), en les diferents proves que es van fer per elaborar l’article científic, així com al municipi de Mataró (Barcelona).
 

Més informació:

El cercador d’eines per incorporar la perspectiva de la salut en les actuacions municipals és d’accés lliure i gratuït i facilita als municipis, comunitats i professionals la selecció de l’eina més adequada per a observar, mesurar i avaluar l’impacte sobre la salut de les diferents decisions i actuacions a fer o que s’hagin realitzat en entorns habitats. 

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #141 - Estiu 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS