Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2024 - #141

El Servei de Salut Pública informa

Presentació dels resultats sobre pantalles de les enquestes de l’actual curs escolar a la 2a Trobada de Salut Pública del 2024

© CSC

© CSC

El 6 de juny va tenir lloc una nova Trobada de Salut Pública, organitzada pel Consorci de Salut i Social de Catalunya, on es va abordar l’ús de les pantalles i els reptes per a la salut.

Davide Malmusi, director de Serveis de Salut de l’Ajuntament de Barcelona, va moderar la sessió i va posar de relleu que en només dues dècades, la totalitat de la població ha passat a estar exposada a les pantalles.

Sònia Chavero, cap de la Secció d’Informació i Anàlisi en Salut Pública de la Diputació de Barcelona, va presentar els resultats de les enquestes d’hàbits relacionats amb la salut realitzada a 2.770 alumnes de 4t ESO durant l’actual curs 2023-2024. Va destacar que 3 de cada 10 adolescents en fan un ús excessiu. En aquest ús, s’observen desigualtats que cal considerar a l’hora de dissenyar les intervencions, ja que aquest augmenta en adolescents: d’identitat no binària, immigrant de primera generació, de baix nivell socioeconòmic, de famílies monoparentals i altres situacions de convivència (avis, germans, tutelats...)

Susanna Puigcorbé, tècnica de la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i Hepatitis Víriques de l’ASPCAT, va explicar que el Pla de Drogues i Addiccions Comportamentals 2019-2025 contempla 100 accions de prevenció, detecció precoç i assistència a les addiccions comportamentals, on s’inclou les addiccions a les pantalles.

Anna Morancho, tècnica de serveis a les persones del Departament de Salut Mental de l’Ajuntament de Barcelona, va explicar el Pla de promoció de l’ús saludable de pantalles en la infància i adolescència a Barcelona, que inclou 51 actuacions per promoure un ús crític i saludable de les tecnologies digitals.

La següent Trobada de Salut Pública, prevista per al 19 de setembre, tractarà sobre els plans locals de salut.

Presentacions i vídeo de la sessió.

 

Butlletí: EspaiS@lut
Número de butlletí: #141 - Estiu 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS