Butlletí EspaiS@lut
Estiu 2024 - #141

Destacat

El pressupost de la campanya de platges de la Diputació de Barcelona creix un 60% per vetllar per la salut i la seguretat a les platges

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona destina aquest any 1.385.000 euros als 25 municipis costaners de la demarcació per subvencionar, entre d’altres, el servei de salvament i socorrisme de la temporada de platges. Aquesta xifra suposa gairebé un increment del 60% respecte l’import destinat l’any passat. Com a novetat, hi ha també una activitat de sensibilització per posicionar les platges com a espais de salut.

A més de subvencionar el servei de salvament i socorrisme, el suport econòmic de la Diputació de Barcelona permet també als ajuntaments la instal·lació de megafonia i retolació i abalisament de les platges, i campanyes d'educació i informació relacionades amb la protecció i la promoció de la salut a les platges. La campanya de platges de la Diputació de Barcelona té com a objectiu garantir la seguretat i la salut a 104 platges de la demarcació, que sumen 61,5 quilòmetres de platja vigilada des del Garraf fins al Maresme, amb excepció de la ciutat de Barcelona.

La Diputació de Barcelona ofereix també als ajuntaments material de senyalització per als punts de socors com senyals avançats, rètols magnètics i l’Infoplatges que informa de les condicions de l’estat de la mar i la platja. Enguany, a més, els ajuntaments disposen d’una versió per a xarxes socials de l’Infoplatges perquè els ciutadans puguin decidir a quina platja els convé més anar abans de sortir de casa.

Les platges, un espai de salut

El Servei de Salut Pública de la Diputació distribueix també materials d’informació i prevenció de riscos adreçats a la ciutadania com ventalls amb consells, polseres identificatives per a nens i contes infantils.

A més, amb l’objectiu de posicionar les platges com a espais de salut, enguany s’ofereix als ajuntaments un espectacle itinerant de petit format en què una parella d’actors recomana consells de salut per gaudir de la platja de manera saludable.

Grup de treball amb 16 municipis

Enguany la Diputació de Barcelona ha posat en marxa un grup de treball tècnic format per representants de 16 ajuntaments costaners de la província. L’objectiu és analitzar els serveis que han d’oferir els ens locals als usuaris de les platges i el suport de la Diputació per prestar als ajuntaments un millor servei, tenint en compte les seves necessitats i els nous hàbits de la ciutadania. El grup de treball també vol reforçar que les platges siguin un espai de salut.

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #141 - Estiu 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS