Butlletí Territori i Ciutat
maig 2020 - #68
Go top

Portada

La pandèmia de la COVID-19 que estem vivint ens ha portat a estar confinats i, des d'aquesta nova realitat, a una altra manera de treballar i de viure.

 

Malgrat aquesta situació de confinament, l’equip de la Gerència d'Equipaments, Infraestructures urbanes i Patrimoni arquitectònic, com a la resta de l’Àrea, està teletreballant des del primer moment per continuar donant-vos suport tècnic i econòmic en el vostre dia a dia. Continuem al vostre costat i podeu comptar amb nosaltres quan ho necessiteu.

 

Amb l’objectiu d’oferir una assistència més directa i més efectiva als 311 municipis de les comarques de Barcelona, la Diputació ha posat en funcionament diversos canals d’atenció directa als ajuntaments. Els governs locals tenen a la seva disposició una bústia de correu electrònic i una línia d’atenció telefònica directa, on la corporació atén les consultes i els dubtes dels governs locals de la província. Cal recordar que aquesta atenció és només per als ajuntaments.

Go top

Monogràfic

Montserrat Montalbo Todolí, Servei d’Equipaments i Espai Públic, Diputació de Barcelona

 

La Diputació de Barcelona ofereix, a través del seu Catàleg de Serveis, un recurs per ajudar als municipis en la millora del servei de cementiri.

 

El recurs anomenat “Gestió dels cementiris municipals” s’ofereix anualment al Catàleg de Serveis de la Diputació, i inclou dos productes diferents:

 

  • L’Estudi de costos de manteniment i
  • L’inventari del cementiri municipal

 

Josefina Saez Burgaya, Oficina Tècnica de Cartografia i SIG Local, Diputació de Barcelona

 

 

SITMUN és una eina orientada a facilitar la gestió del territori als ens locals i a ajudar-los a complir la normativa vigent en aquest àmbit. Recentment, amb la intenció d’ajudar als governs locals en un dels problemes derivats de la COVID-19, s’ha posat al seu abast un nou mòdul de gestió de Serveis Funeraris que els permet controlar el nombre de nínxols, columbaris i tombes, existents i buides, i també quines empreses ho gestionen. A més, disposen d’una consulta que els permet conèixer les unitats d’enterrament buides als diferents cementiris de la província, de cara a poder oferir possibles alternatives als veïns.

 

Aquesta nova capa s'ha pogut posar a disposició dels ajuntaments amb una informació de base recollida en el Cens de Cementiris de la demarcació de Barcelona, realitzat pel SEEP l'any 2019, en el que es va sol·licitar la col·laboració als 311 municipis i va permetre aconseguir dades de 435 cementiris.

 

Calcula el radi d’1 km amb el SITMUN

El SITMUN incorpora la possibilitat de dibuixar cercles d’1 km, per poder veure el límit permès de cara al desconfinament de la COVID-19. Atenent que es pot superposar damunt de diferents informacions geogràfiques existents, et permet comprovar si pots anar a un parc, al bosc, a la platja o si tens equipaments  dins aquesta distància permesa. A més, també permet dibuixar diferents cercles per saber quines zones tenen en comú persones que viuen a diferents adreces.

Ho trobareu a l’eina “Mesurar”, on també podeu canviar el valor del radi.

 

 

Sols cal fer clic al mapa  per poder veure fins on es pot arribar a 1.000 metres a la rodona, des de qualsevol punt.

 

 

Prova-ho a http://sitmun.diba.cat !

 

Go top

Novetats

Davant la situació que tenim actualment, aquests lliuraments s’han realitzat electrònicament:

  • Estudi de costos de manteniment del cementiri municipal de Montesquiu
  • Cartografia Topogràfica Urbana digital 3D Escala 1:1000 v2.2
Go top

Agenda

#FormatACasa amb els nous tutorials del SITMUN

Amb motiu de la situació excepcional en què ens trobem, a causa de l'expansió de la pandèmia de la COVID-19, hem posat a l’abast dels governs locals i de la pròpia Diputació, un repositori de recursos formatius per poder realitzar des de casa. Es tracta de diversos tutorials que expliquen les funcionalitats del SITMUN per treure’n el màxim profit, facilitant el teletreball. Estan publicats al CRAF (Cerca de recursos i accions formatives) de la Diputació de Barcelona:

 

A més, també els trobareu al nou apartat RECURSOS del SITMUN.

 

Esperem que aquests recursos d’autoaprenentatge siguin útils i ajudin a millorar el teletreball als tècnics dels governs locals i de la Diputació.

 

Informació sobre les accions formatives de la Diputació de Barcelona

Seguint el criteri de prudència que està adoptant la Diputació de Barcelona davant la situació generada pel SARS-CoV-2 (coronavirus), us informem que es suspenen totes les accions formatives en format presencial fins el mes de setembre.

També, us informem que la Direcció de Serveis de Formació de la Diputació de Barcelona està treballant en un document amb instruccions generals per dissenyar accions formatives en format virtual. L’objectiu és donar continuïtat a la formació planificada, adaptant-se a un nou entorn de treball.

Go top

Publicacions

Publicacions del Servei d'Equipaments i Espai Públic

Durant aquest dies de confinament, podeu continuar consultant les nostres publicacions a la Web de la llibreria de la Diputació de Barcelona:

  • La col·lecció "Estudis", que posa a l'abast del món local coneixement teòric i empíric per promoure la reflexió i l'anàlisi en temes d'interès per als governs locals.
  • La col·lecció "Eines", amb continguts d'aplicació pràctica per a contribuir a la gestió de les polítiques públiques locals.

La Llibreria de la Diputació està tancada, però podeu continuar fent les vostres comandes i quan tornin us les serviran. Només cal que deixeu les vostres dades i el llibre que us interessa.

Go top

Unió Europea

Resposta europea i internacional davant la COVID-19

L'Oficina d'Europa i Estratègia internacional de la Diputació de Barcelona ha elaborat dos documents amb les principals respostes i iniciatives a nivell europeu i internacional davant la COVID-19.

Aquí podreu consultar dues notes sobre les mesures que està prenent la UE en relació a la COVID-19 i un altra que dona compte de les principals respostes i iniciatives que estan posant en marxa diferents entitats i xarxes internacionals:

Go top

Novetats legislatives

Go top

Crèdits

© Diputació de Barcelona 2006

Se'n permet la reproducció sempre que se citi la font.

El butlletí Territori i Ciutat és una producció del Servei d'Equipaments i Espai Públic
de l'Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals.

Edició i documentació:
Rosi Cantero

Col·laboració:
Rosa Mª Martínez Bort

Altres butlletins de la Diputació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei d'Equipaments i Espai Públic
C/ Comte d'Urgell, 187, 4a planta
Edifici del Rellotge
08036 Barcelona
territoriciutat@diba.cat
www.diba.cat/seep