Butlletí Territori i Ciutat
juny 2022 - #75
Anar a dalt

Monogràfic

Portal de descàrregues IDEBarcelona Portal de descàrregues IDEBarcelona

Portal de descàrregues IDEBarcelona

Portal de descàrregues IDEBarcelona

La Diputació de Barcelona ha posat a l’abast de la ciutadania un portal de descàrregues d’informació geogràfica. La característica principal és que la informació tindrà caràcter lliure i gratuït, sempre que es mencioni l’origen i propietat de les dades (llicència d’ús CC BY 4.0). Es tracta d’un nou recurs en línia de la IDEBarcelona des d’on es poden descarregar gratuïtament les dades geogràfiques obertes produïdes per la Diputació de Barcelona.  La geoinformació es pot descarregar en format vectorial i es contempla una doble possibilitat: La descàrrega de fitxers predefinits  o bé la descàrrega “a mida” de subconjunts d’informació geogràfica, en els àmbits territorials que determina l’usuari a través d’un mapa. 

Amb aquest nou recurs es pretén avançar en l’obertura i reutilització d’informació geoespacial vectorial, per afavorir el reaprofitament de la informació i el desenvolupament de nous productes. També es pretén ajudar en la presa de decisions dins l’àmbit territorial.

El Sr. Antonio F. Rodríguez, expert en Infraestructures d’Informació Geogràfica, ens presenta el següent article sobre aquest nou portal.
 

Anar a dalt

Novetats

Biblioteca Neus Català. Sant Martí Sarroca. Foto: Simon García Biblioteca Neus Català. Sant Martí Sarroca. Foto: Simon García

Biblioteca Neus Català. Sant Martí Sarroca. Foto: Simon García

Biblioteca Neus Català. Sant Martí Sarroca. Foto: Simon García

Recentment s’ha inaugurat a Sant Martí Sarroca la biblioteca Neus Català, un projecte de l’equip Valor-Llimós que ha estat gestionat des del Servei d’Equipaments i Espai Públic (SEEP) de forma coordinada amb la Gerència de Serveis de Biblioteques.

Es tracta del primer edifici del SEEP amb consum gairebé nul (nZEB), qualificació energètica A i coberta verda. L’edifici es troba semisoterrat i integrat plenament al parc de la Pau, on la coberta esdevé un espai mirador sobre el paisatge, contribueix a la captació de CO2, dona estabilitat tèrmica i aïllament acústic a la biblioteca i esmorteix l’escorrentia en períodes de pluges torrencials. També s’ha instal·lat una pèrgola amb panells fotovoltaics que aporten energia elèctrica a l’edifici i a la vegada genera un espai d’estada amb ombra.

Un nou equipament bibliotecari que contribueix a la sostenibilitat global per les seves baixes emissions de CO2.
 

Anar a dalt

Agenda


El monestir de Sant Miquel de Cuixà (Codalet, Conflent) acollirà, del 4 de juliol al 2 d’octubre de 2022, l’exposició “El romànic del temps d’Oliba. Castells, esglésies i monestirs restaurats per la Diputació de Barcelona”.

Des de fa més de cent anys, la Diputació de Barcelona, a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), ha salvaguardat i restaurat alguns dels edificis més representatius del romànic català del temps d’Oliba (972-1046).

La mostra exhibeix les característiques arquitectòniques i funcionals de diferents edificis, exemplificats en els casos del castell de Boixadors (Sant Pere Sallavinera, l’Anoia),  l’església de Santa Maria de Matadars (el Pont de Vilomara i Rocafort , el Bages) i el monestir de Sant Llorenç prop Bagà (Guardiola de Berguedà, el Berguedà). Paral·lelament, s’explica el procés de restauració que ha efectuat l’SPAL en aquests monuments.

Anar a dalt

Activitats destacades

Aquí trobareu els lliuraments i altres activitats realitzades des de la Gerència de Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona

 

Anar a dalt

Publicacions

Anar a dalt

Novetats legislatives

Anar a dalt

Crèdits

© Diputació de Barcelona 2006

Se'n permet la reproducció sempre que se citi la font.

El butlletí Territori i Ciutat és una producció del Servei d'Equipaments i Espai Públic
de l'Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals.

Edició i documentació:
Rosi Cantero

Col·laboració:
Claudia Jiménez

Altres butlletins de la Diputació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei d'Equipaments i Espai Públic
C/ Comte d'Urgell, 187, 4a planta
Edifici del Rellotge
08036 Barcelona
territoriciutat@diba.cat
www.diba.cat/seep