Butlletí Territori i Ciutat
desembre de 2022 - #76
Anar a dalt

Monogràfic

El passat 22 de novembre va tenir lloc la Jornada Eines de gestió i control econòmic per la renovació dels paviments municipals, organitzada pel Servei d’Equipaments i Espai Públic de la Diputació de Barcelona i adreçada especialment a responsables polítics i tècnics municipals.

L’objectiu de la Jornada era exposar la metodologia establerta en el Pla de renovació de paviments municipals que permet obtenir una priorització valorada de les actuacions a realitzar a partir de la jerarquització dels vials i de la gravetat i superfície de les patologies detectades.

El segon objectiu de la Jornada era donar a conèixer l’eina que la Diputació posa a disposició dels responsables municipals per a la gestió dels paviments i l’actualització de les seves característiques en el temps. 

En l’article que us presentem, l’Òscar Inclada, tècnic gestor del Servei d’Equipaments i Espai Públic, parla sobre aquestes Eines de gestió i control econòmic per la renovació dels paviments municipals.

En aquest enllaç podeu consultar les ponències que es van exposar durant la Jornada
 

Anar a dalt

Novetats

Els dies 24, 25, 26 i 27 d’octubre va tenir lloc el 18th International Conference on Urban Health a la ciutat de València, en format presencial i online. La finalitat del Congrés era connectar totes les parts que treballen en l'àmbit de la salut urbana per impulsar l'acció i garantir l'equitat entre ciutats i regions. 

El programa incloïa diferents presentacions, tallers i debats que exploraven com la salut urbana pot connectar-se amb altres agendes urbanes i globals, com el canvi climàtic, la salut global i el desenvolupament sostenible.

El Servei d’Equipaments i Espai Públic (SEEP), de la Diputació de Barcelona, hi va participar en una sessió presencial explicant l’Eina per avaluar els determinants de salut a l’espai públic.
L’objectiu era donar a conèixer l’eina realitzada conjuntament entre el SEEP, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i l’Institut de Salut Global (ISGLOBAL).

Aquesta eina facilita la revisió d’un projecte de nova creació o de reforma d’espai públic tenint present els paràmetres que poden afectar la salut dels usuaris i permet comparar els resultats amb l’estat actual, per tal de valorar les millores i tenir present tots els condicionants, tot plegat amb l’objectiu de millorar l'espai públic i d’integrar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) als projectes.

Aquesta eina pretén facilitar als tècnics, tant municipals com projectistes, la visió conjunta de tots els vectors de salut implicats a l'hora de projectar espai públic, a la vegada que vol ser útil al transmetre els resultats als representants polítics municipals.

Recentment ja es disposa d’aquesta eina en les versions en castellà i en anglès.

Aquí podeu accedir a l’Eina d’Espai Públic i Salut

 

Rànquing #50datasets a l’Smart City Expo World Congress 2022

CIDO Contractació (elaborat pel Cercador d’Informació i Documentació Oficials CIDO) i la Xarxa d’enllumenat públic municipal, a escala 1:1.000 (del portal de dades geogràfiques obertes de la IDEBarcelona) han assolit la 1a i 6a posicions respectivament en el Rànquing #50datasets, presentat per Iniciativa Barcelona Open Data a l’Smart City Expo World Congress 2022.

CIDO Contractació democratitza l’accés a les oportunitats comercials que ofereix el sector públic, especialment a les pimes, i la Xarxa d’enllumenat públic municipal identifica els punts de llum d’un municipi, incorporant la perspectiva de gènere a l’urbanisme detectant espais insegurs.

El rànquing reconeix les 50 iniciatives més novedoses, interessants i de qualitat tècnica d’entre les proposades dins el Repte els millors #50Datasets, resultat de l'acció col·laborativa entre Iniciativa Barcelona Open Data i la Diputació de Barcelona.

Aquí podeu veure l’acte, presentat per Lourdes Muñoz, directora d’Iniciativa Barcelona Open Data

Podeu accedir als datasets premiats des dels següents enllaços:

Anar a dalt

Agenda

Criteris de poda d’arbrat

Curs semipresencial

Promogut per la Gerència de Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona.
Aquest curs pretén oferir als assistents els conceptes bàsics necessaris per poder organitzar la poda i establir les bases d'una correcta gestió de l'arbrat urbà.

Videoformació i presencial

Dates: febrer de 2023
 

Selecció d’Espècies de verd urbà

Curs presencial

Promogut per la Gerència de Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona.
Amb l’objectiu de conèixer els criteris mínims d’un espai plantable i de selecció de les espècies de verd urbà, utilitzant la metodologia de treball de la Guia de selecció d’espècies de verd urbà: jardineria, de la Diputació de Barcelona.

Dates: febrer – març 2023
 

Anar a dalt

Activitats destacades

Aquí trobareu els lliuraments i altres activitats realitzades des de la Gerència de Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona

 

Anar a dalt

Publicacions

Anar a dalt

Webs d'interès

L'ús temporal d’espais buits com solars, terrenys o edificis pot generar un benefici social a partir de la utilització transitòria d'uns espais, que d'altra manera avancen cap a un procés de degradació creixent, pròpia i del seu entorn físic i social. Els usos poden ser de naturalesa diversa, com diversos són els espais, les motivacions, els operadors, els terminis, les modalitats de gestió, etc. 
El Catàleg de serveis 2023 de la Diputació de Barcelona ofereix als governs locals, de la província de Barcelona, recursos econòmics i tècnics vinculats de manera directa a l'activació temporal d'espais buits.

Més informació contactar amb el Servei d'Equipaments i Espai Públic: s.equipamentsep@diba.cat

Anar a dalt

Novetats legislatives

BOE núm. 142
Publicació: 15/06/2022

Anar a dalt

Nota

L’Equip de la Gerència de Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic us desitgem un Bon Nadal i Feliç 2023!!!

 

Anar a dalt

Crèdits

© Diputació de Barcelona 2006

Se'n permet la reproducció sempre que se citi la font.
El butlletí Territori i Ciutat és una producció del Servei d'Equipaments i Espai Públic
de l'Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals.
Edició i documentació:
Rosi Cantero
Col·laboració:
Claudia Jiménez, Maribel Jove

Altres butlletins de la Diputació
 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei d'Equipaments i Espai Públic
C/ Comte d'Urgell, 187, 4a planta
Edifici del Rellotge
08036 Barcelona
territoriciutat@diba.cat
www.diba.cat/seep