Butlletí Servei de Teleassistència
juny de 2016 - #5

Novetats

Experimentem un matí amb les Unitats Mòbils

Font: Tunstall Televida

Font: Tunstall Televida

A l'abril, l'equip tècnic del Servei Local de Teleassistència vam tenir l'oportunitat de passar un matí vivint de primera mà l'experiència i el treball que realitzen les Unitats Mòbils del Servei Local de Teleassistència. 

Una tècnica de l'Àrea d'Atenció a les Persones va participar en totes les mobilitzacions que es van realitzar des de la base situada al recinte Mundet a Barcelona coneixent en profunditat el treball operatiu que es realitza des d'aquest model de prestació, als professionals i a les persones usuàries.

A més, el Servei Local de Teleassistència va fer lliurament d'una rosa a totes aquestes persones que varen treballar durant la Diada del 23 d'abril, tant al personal teleoperador del centre d'atenció com a les unitats mòbils que estaven repartides per l'àrea d'influència de la Diputació de Barcelona.

Actualment, a la demarcació de Barcelona hi ha 11 Unitats Mòbils que tenen una cobertura flexible per tot el territori. Aquest és un recurs que opera les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any i es porta a terme amb uns vehicles adaptats i habilitats per a l'orografia dels municipis de cobertura. Aquestes unitats mòbils donen cobertura al 100% de la província de Barcelona i es configura com a un recurs d'emergència social.

Aquest any 2016, el Servei Local de Teleassistència ha renovat sis noves unitats mòbils. Aquests nous vehicles són un tipus de vehicle que permetrà una millora dels desplaçaments i l'accés a les diferents orografies del territori, tant les de caràcter urbà com en els entorns rurals. A més, són més respectuosos amb el medi ambient, ja que redueixen notablement les emissions de CO2.

Durant l'exercici 2015, les Unitats Mòbils van realitzar 24.926 visites domiciliàries que representa el 21% del total de les visites que realitza el servei. Les Unitats Mòbils és un bon recurs de proximitat que intervé en les següents situacions: 

  • Emergències de caire social
  • Seguiments específics i de situacions de risc
  • Intervencions tècniques relacionades amb els equips de teleassistència
  • Accidents domèstics
  • Mobilització de claus en custòdia

Les Unitats Mòbils és dels recursos millor valorats per les persones usuàries del servei i la ciutadania dels municipis. De fet al mes de setembre formaran part, entre d'altres recursos d'atenció a emergències de la comunitat, d'una sèrie-documental de Tv3. En aquest programa compartiran protagonisme amb altres recursos amb què el Servei Local de Teleassistència col·labora diàriament com el Servei d'Emergències Mèdiques-SEM o els Bombers de Catalunya. 

 

Newsletter: Servei Local de Teleassistència
Newsletter number: #5 - juny de 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar