Butlletí Bibliosfera
febrer 2023 - #167

Notícies

Avancem cap a les biblioteques del futur

El proper 22 de febrer de 2023, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona organitza la jornada Compartim el Model XBM de biblioteca pública. L’objectiu és compartir amb regidors i tècnics municipals de l’àmbit de la cultura aquest model que marca les línies i els eixos estratègics sobre els quals pivotarà el servei de biblioteca en els propers anys perquè l’adaptin d’acord amb el seu entorn i així, afavorir la connexió de les biblioteques públiques amb la seva comunitat.

El Model XBM és una eina que marca el camí cap a la biblioteca del futur. Una biblioteca que conserva l’essència i innova en les metodologies dels serveis d'accés a la lectura i cultura, accés i creació d'informació i coneixement, aprenentatge al llarg de la vida i l'espai de trobada i connexió amb la comunitat. 

La jornada que servirà com a punt de partida d’un cicle d’activitats sobre el Model XBM de biblioteca pública constarà de dues parts. En la primera, es presentarà el model a través de la presentació de projectes i experiències en tres municipis. En la segona part es farà un taller de cocreació amb un eix comú: la biblioteca com a equipament comunitari de primer ordre que pot contribuir a diverses polítiques municipals. Aquesta dinàmica permetrà aprofundir en el Model XBM de biblioteca pública i compartir aportacions i propostes entre els diferents municipis participants.

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #167 - febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web