Butlletí Bibliosfera
febrer 2023 - #167

Notícies

La Biblioteca García Márquez, premi Ciutat de Barcelona d'arquitectura

El jurat dels premis Ciutat de Barcelona ha acordat per unanimitat atorgar el premi en la categoria d’Arquitectura, urbanisme i disseny a Suma Arquitectura (Elena Orte i Guillermo Sevillano) per la Biblioteca García Márquez. Aquest equipament, situat al districte de Sant Martí de Provençals de Barcelona i que homenatja amb el seu nom l’escriptor colombià Gabriel García Márquez, és un edifici d’inspiració nòrdica.

Segons el jurat, el projecte resol els aspectes materials, ambientals, espacials i urbans d’un programa bibliotecari complex i innovador, que dona un servei social, cultural i educatiu al barri més enllà de les tipologies habituals. L’edifici proporciona un refugi climàtic i un espai referencial i icònic, amb una materialitat que representa els valors d’una ciutat sostenible i oberta a la lectura i la cultura. L’execució del projecte destaca les experiències hàptiques i sensorials, i crea un espai íntim i pròxim que ens convida a repensar el futur de les biblioteques.

Els premis tenen una dotació de 9.500 € i es lliuraran el 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #167 - febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web