Butlletí Bibliosfera
abril 2023 - #169

Notícies

La lectura entra als centres educatius de justícia juvenil de la mà dels bibliobusos

El passat 3 d’abril el Bibliobús El Castellot  va visitar el centre de justícia juvenil Oriol Badia, a Guardiola de Font-rubí. Els joves van poder consultar publicacions i revistes, gaudir d’una activitat de construcció d’instruments musicals i fer-se el carnet de la biblioteca.

A la nostra secció “L’article”, l’equip del Bibliobús El Castellot format per Josep Torreguitart i Marina Llobet ens expliquen com van viure aquesta experiència amb els joves que ja van poder fer el seu primer préstec.

Els objectius d’aquest programa són: fer arribar la lectura pública a col·lectius amb necessitats especials, en aquest cas als joves i les joves dels centres educatius de Justícia Juvenil; treballar la cultura i la lectura com a eina d’integració i reinserció social i establir vies de col·laboració estables tant a nivell supramunicipal (Generalitat/Diputació) com a nivell local (ajuntament/biblioteca) amb els centres de justícia juvenil.

El bibliobús El Castellot oferirà serveis bàsics de lectura pública com són el servei de préstec de documents individual i de lots temàtics per donar suport al programa educatiu del centre, la formació d’usuaris o la programació d’activitats lligades a la cultura, al foment de la lectura, al lleure i a l’oci.

També s’hi sumarà als programes formatius del propi centre, dissenyant accions concretes relacionades amb altres àmbits com la inserció laboral, la mediació cultural, la diversitat o la integració. D’altra banda, a través del servei de bibliobús també s’expedirà el carnet d’usuari de biblioteca a tots els joves i al propi centre com a entitat.

Aquest projecte, que es vol estendre a altres biblioteques de la Xarxa, neix fruit de la col·laboració entre la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil de la Generalitat de Catalunya i la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. 

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #169 - abril 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web