Butlletí Bibliosfera
juny 2023 - #171

Recursos

Novetats al Catàleg Aladí

Vols saber que estan llegint els altres usuaris de les biblioteques? El catàleg col·lectiu de la Xarxa de Biblioteques Municipals afegeix una nova funció que permet descobrir quins títols estan retornant els altres lectors. El nou carrusel “Ara s’està retornant” mostra la portada, títol i enllaç al registre bibliogràfic dels dotze documents que s’estan retornant en aquell moment a les biblioteques de la XBM. Els nens i nenes també poden veure els títols que s’estan retornant a la secció d’infantil.

La informació dels documents acabats de retornar s’actualitza cada 15 minuts, i els títols mostrats són els darrers que s’estan retornant en préstec. A la pestanya “Veure’n més” es poden consultar fins a seixanta documents més.

La nova aplicació vol ajudar a descobrir la col·lecció de les biblioteques a partir del registre de préstecs que han fet els usuaris. Se suma, així, a altres funcionalitats que ja s’ofereixen com la dels títols relacionats amb la nostra cerca, les recomanacions de la Biblioteca Virtual, els comentaris dels usuaris als títols del catàleg o bé el llistat de les novetats bibliogràfiques, les quals volen mostrar les diferents propostes que s’amaguen darrera dels més de 10 milions de documents que podem trobar a les biblioteques municipals.

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #171 - juny 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web