Butlletí Bibliosfera
setembre 2023 - #173

Notícies

Les biblioteques amplien els seus fons a La Setmana del Llibre en Català

L’esdeveniment entorn del llibre en català més important del país ha arribat a la seva 41a edició i la Xarxa de Biblioteques Municipals no ha faltat a la cita ineludible que marca la represa literària de tardor. El 12 de setembre, representants de les biblioteques públiques es van desplaçar fins al Moll de la Fusta de Barcelona per gaudir d’aquesta edició que enguany ha aconseguit reunir segells de tots els territoris de llengua catalana i ha programat més de 300  activitats destinades a tots els públics.

Més d’un centenar de biblioteques públiques de tot Catalunya han estat beneficiàries d'una aportació econòmica per part de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i empreses col·laboradores per tal que aquests equipaments ampliïn el seu fons adquirint llibres a les casetes de les diferents editorials i llibreries presents a l’esdeveniment. Els professionals del sector que es van desplaçar fins el Moll de la Fusta van poder gaudir del debat sobre comprensió lectora moderat per l’editora i coordinadora del Pla Nacional del Llibre i la Lectura, Montse Ayats. Davant les preocupants dades recentment publicades sobre el baix nivell de comprensió lectora, els especialistes Anna Juan Cantavella, Glòria Gorchs i Dani Espresate van exposar les seves propostes de futur per revertir aquestes dades.

També aquest any, la Xarxa de Biblioteques Municipals ha participat en la dinamització d’activitats enfocades al públic familiar i adult. Per una banda, els més petits han comptat una vegada més amb el passaport de les recomanacions que convida a descobrir el llibre recomanat del dia per cada un dels expositors amb llibres de literatura infantil i juvenil i que una vegada omplert poden bescanviar per un petit obsequi. Per altra banda, els adults van poder gaudir d’una activitat de creació literària com els que s’han realitzat durant l’any en el Club d'Escriptura Virtual de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona dins del programa Ponts Literaris en què han participat persones de les Illes Balears, Comunitat Valenciana i Catalunya per fer intercanvi de les diferents variants del català.

Durant l’acte inaugural de la Setmana el president de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Jordi Martí, va visitar l’estand de la Llibreria de la Diputació on fins el proper dia 17 de setembre es podran trobar les darreres publicacions de la corporació.

La 41a edició de la Setmana del Llibre en Català se celebra des del passat dia 8 i fins al 17 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona. Consolidada ja com un dels esdeveniments sectorials més importants del país (per projecció, volum de negoci, participants, assistents, difusió, etc.), la Setmana ofereix en un sol espai l’oferta de llibres i de publicacions en català més gran a l’abast de tothom.

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #173 - setembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web