Butlletí Bibliosfera
setembre 2023 - #173

Notícies

La UNESCO tria els recursos de la Diputació de Barcelona per fer arribar el Manifest sobre la Biblioteca Pública a nivell global

La UNESCO ha escollit els materials i recursos elaborats per la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona com a oficials per a la implementació a nivell internacional del Manifest IFLA/UNESCO de Biblioteques Públiques aprovat l’any 2022. El manifest defensa les biblioteques com agents del desenvolupament sostenible i el seu rol d’espais d'accés públic per a l'intercanvi d'informació, l'intercanvi de cultura i la promoció de la inclusió i cohesió social.

En aquest sentit, el passat 22 d’agost en el marc del Congrés Mundial organitzat per la Federació Internacional d’Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA) celebrat a Rotterdam, la cap de l’Oficina de Programació i Avaluació de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Esther Omella, va presentar els materials i recursos disponibles per implementar el manifest a nivell global. Aquests materials s’han traduït a l’anglès i a tots els idiomes oficials de l’IFLA, s’ha elaborat una versió de lectura fàcil, una plantilla amb tota la informació necessària i un decàleg perquè les associacions internacionals les adaptin i personalitzin als seus països.

Durant la presentació, Omella va recalcar que “aquests recursos es posen a disposició de tothom perquè la responsabilitat d’implementar el Manifest és de tots els professionals i que cal garantir que les biblioteques públiques continuïn sent presents a les agendes públiques de les diverses organitzacions internacionals, governs i societat civil”.

L’IFLA, amb estatus consultiu dins de la UNESCO, és el principal organisme internacional en el camp de les Biblioteques i Serveis d’Informació. Té l'objectiu de promoure a nivell mundial alts estàndards de qualitat de la biblioteca, i fomenta la cooperació i la innovació, a partir de l’elaboració de documentació i recomanacions, i l’intercanvi de projectes i bones pràctiques. S’estructura en 45 seccions especialitzades, una d’elles la de Biblioteques Públiques.

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #173 - setembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web