Butlletí Bibliosfera
setembre 2023 - #173

Destaquem

Veure viure,escriure : crònica periodística

Més de cent participants han gaudit de la primera edició del projecte d’escriptura creativa “Veure, viure, escriure” que s’ha desenvolupat en onze biblioteques de la XBM. En el nostre darrer pòdcast parlen els protagonistes d’aquest taller coordinat pel periodista cultural, Miquel Echarri, que ha estat l’encarregat de dirigir i coordinar aquest taller d’introducció a la crònica periodística que ha fet sortir a la llum 94 històries ben diferents que es poden llegir a la Biblioteca Virtual.

L’objectiu d’aquest taller és convidar els alumnes a escriure la seva pròpia crònica. Explicar en què consisteix el gènere i com l’interpreten i la practiquen el col·lectiu professional. L’activitat consta de quatre sessions: una d’introducció als conceptes bàsiques, dues d’aprofundiment i pràctica col·lectiva i interactiva i una darrera en la qual totes les persones assistents comparteixen amb el grup la seva crònica i parlen de l’experiència d’escriure-la.

Les biblioteques participants en aquesta primera edició han estat les Biblioteques de Bigues i Riells del Fai, Castelldefels, Cervelló, Cornellà de Llobregat, Igualada, Navarcles, Sant Joan Despí, Sant Quirze del Vallès, Santa Coloma de Gramenet, Sitges i Vilafranca. 

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #173 - setembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web