Butlletí Bibliosfera
octubre 2023 - #174

L'article

30è aniversari de la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany de Sant Boi de Llobregat

Per Manoli Arànega, directora de la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany de Sant Boi de Llobregat

L’11 de setembre d’enguany, la Biblioteca Mª Aurèlia Capmany del barri Ciutat Cooperativa de Sant Boi de Llobregat ha fet 30 anys de recorregut, donant múltiples serveis per tal de facilitar l’accés a la cultura, l’alfabetització, la integració i l’autonomia de la població. En aquests 30 anys tant el barri com la pròpia biblioteca han sofert molts canvis que han facilitat l’assoliment de tots aquests objectius.

 

El nostre equipament porta el nom de la novel·lista, autora de teatre i assagista Mª Aurèlia Capmany (Barcelona 1918-1991) i forma part, juntament amb la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, de l’oferta bibliotecària a Sant Boi de Llobregat.

Per commemorar aquest aniversari al llarg d’aquest 2023 s’han programant activitats que ens donen a conèixer al barri Ciutat Cooperativa:

  • Activitat de promoció a la lectura amb l’aventura de L’Aurèlius i la Coope, l’ èsser màgic de la biblioteca dissenyat per la il·lustradora local Natàlia Nut Nuts.
  • Recorregut històric pels carrers del barri Ciutat Cooperativa.
  • Recorregut per l’entorn natural de Ciutat Cooperativa.
  • Exposició fotogràfica dels orígens del barri Ciutat Cooperativa.
  • Infografia commemorativa

Durant aquest mes de setembre també hem dut a terme dos actes importants:

  • 15 de setembre  cloenda de l’Aventura de L’Aurèlius i la Coope amb la Festa d’entrega de premis.
  • 22 de setembre 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso. Espectacle de titelles Picasso, La Mirada. A càrrec de la companyia Pengim Penjam.

I com a colofó, l’1 de desembre a les 18h tindrem l’espectacle familiar La Biblioteca de Monsieur Seguina a càrrec de la companyia Bambadaboom. Aquesta activitat està inclosa dins el programa commemora 2023: 100 anys de Josep Vallverdú de la Diputació  de Barcelona. Els més petits de casa, acompanyats de les seves famílies, podran gaudir de la història del senyor Seguin. Ell és un bibliotecari carregat de manies i d’anys que dirigeix una petita biblioteca on com bon prescriptor de llibres i quasi farmacèutic recomana títols per a tots els públics. A l’hora de tancar la biblioteca espera a una jove estudiant, la Julieta, que està fent el seu treball de grau sobre Josep Vallverdú però no resultarà el perfil que ell s’esperava.

Les activitats s’han finançat amb el suport del Pla Comunitari Ciutat Cooperativa Molí Nou, la Gerència de Serveis de biblioteques de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Amb la col·laboració del Centre d’Estudis Santboians La Rutlla, el Museu de Sant Boi de Llobregat i el Museu Picasso.

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #174 - octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web