Butlletí Bibliosfera
octubre 2023 - #174

Notícies

Millorem els espais de les biblioteques

Aquesta tardor arrenca amb la inauguració de nous espais i remodelacions de biblioteques que permeten donar resposta als nous usos i les noves necessitats que requereixen aquests equipaments.  Els usuaris de les biblioteques ja poden gaudir del nou espai jove de crea)acció de la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, del nou espai infantil renovat de la Biblioteca de Torrelles de Llobregat o del nou espai ampliat de la Biblioteca Antoni Tort de Castellar del Vallès. L’adequació d’aquests espais permet fer-los més accessibles i inclusius.

Nou espai jove/espai crea)acció de la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró

La Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró ha inaugurat un nou espai de socialització, creació, aprenentatge permanent i dirigit especialment al públic jove. L’Espai crea)acció és un espai polivalent, flexible i dinàmic, basat en promoure, crear i desenvolupar espais d’interacció, col·laboració, construcció i cooperació ciutadana.

L’espai, creat amb la voluntat de potenciar la creació i la creativitat de la ciutadania, disposa d’una zona de videojocs narratius, una zona on realitzar actes de petit format com xerrades, tallers, presentacions o fins i tot petits concerts, espais per al treball col·laboratiu informal i espais per al treball en grup flexible, entre d’altres.

Nou espai infantil Biblioteca Torrelles de Llobregat

La intervenció ha consistit en la millora de l'accessibilitat de la sala infantil reubicant-la a la primera planta. D'aquesta manera, la canalla no haurà de travessar tota la biblioteca per accedir-hi, estalviant les inevitables molèsties que això comportava per les persones usuàries de la sala dedicada al públic adult.

Per a fer possible aquesta proposta, s'ha reubicat la sala polivalent a la primera planta, el qual permetrà compartimentar, en un futur, l'espai respecte a la resta de l'equipament i, d'aquesta manera, facilitar el seu ús fora de l'horari de la biblioteca. D'altre costat, pròximament es preveu posar en marxa el servei d'impressions i l'accés WiFi.

Biblioteca Municipal Antoni Tort de Castellar del Vallès

Amb les obres d'ampliació que s'hi han dut a terme, la Biblioteca Municipal Antoni Tort compta ara amb una superfície nova de 140 metres quadrats distribuïda en dos nivells. S'hi han habilitat dues sales d’estudi amb capacitat per a 30 persones a la planta baixa, i a la primera planta s'ha habilitat l’espai de treball destinat al personal de l'equipament i un pati intern per a activitats, amb un porxo al fons.

El nou edifici, totalment accessible, connecta amb les dependències actuals de la Biblioteca, però té també un accés segregat pel carrer de l’Hospital. D’aquesta manera, si és necessari, es pot accedir directament als espais de la sala d’estudi sense haver de passar per l’interior de la Biblioteca.

En total, l’edifici de la Biblioteca compta ara amb un total de 800 metres quadrats.

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #174 - octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web