Butlletí Bibliosfera
octubre 2023 - #174

Destaquem

Continuem construint Ponts literaris entre els territoris de llengua catalana

Aquest octubre comencen noves edicions del Club d’escriptura virtual “Ponts literaris”, el projecte que promou la relació entre lectors en català dels diferents territoris de la llengua. El Club, impartit per Carla Gracia, Doctora en Escriptura Creativa, escriptora i professora d’escriptura de la UIC Barcelona; té una durada de tres mesos i consta de nou sessions amb continguts principalment audiovisuals sobre escriptura narrativa en català. Alguns dels temes que es tracten són la construcció de personatges, l’estructura, l’estil, els diàlegs o els detalls. 

Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir els passos següents:

– Instal·lar Tellfy en el dispositiu: Android o IOS
– Crear un usuari a Tellfy
– Sol·licitar l’admissió al club a través d’aquest enllaç d’inscripció: (disponible a partir del 19 de gener)

Ponts literaris és un projecte cooperatiu entre la Xarxa de Biblioteques Municipals i biblioteques del País Valencià i les Illes Balears que té per objectiu reforçar i promoure l’ús del català entre els diferents territoris coneixent les diferents literatures i compartint lectures i experiències a partir de la llengua.

A més de reforçar el sentiment de pertinença idiomàtic entre els habitants dels territoris, es pretén promoure la riquesa del català, tant en l’ús quotidià com en el literari, facilitar l’intercanvi lingüístic i esdevenir un punt de trobada entre les diferents variants del català.

En el marc d’aquest programa també es va crear El Tresor de Jaume I, un joc literari de descoberta de la literatura dels territoris de llengua catalana produït per l’escriptora Teresa Saborit. S’adreça a clubs de lectura infantils (edats recomanades entre 8 i 11 anys). Els infants descobreixen obres literàries i autors dels diferents territoris de parla catalana a través de dinàmiques participatives i gamificades a l’entorn de la plataforma CANVAS.

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #174 - octubre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web