Butlletí Bibliosfera
gener 2024 - #177

Notícies

Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil

La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona va acollir, el 19 de desembre, l'acte de lliurament de la 14a edició dels Premis Bones Pràctiques de Lectura Fàcil. Els Premis han volgut reconèixer i donar visibilitat a quatre iniciatives del territori que fomenten la lectura i afavoreixen l’accessibilitat cognitiva de la població. Entre elles, la iniciativa “Xarxa de clubs LF i Accessibilitat Cognitiva” amb la que col·laboren les biblioteques públiques del Bages.

Durant l’acte es va celebrar una taula rodona amb les experiències guanyadores que van explicar els seus projectes que faciliten l’accessibilitat cognitiva i van destacar el valor de treballar en col·laboració amb les entitats del seu entorn.

Projectes guanyadors

  •  “Xarxa de clubs LF i Accessibilitat Cognitiva” del Servei Ocupacional a la Fundació Ampans, en col·laboració amb les biblioteques públiques del Bages, dinamitza 9 clubs de Lectura Fàcil dirigits a persones amb discapacitat intel·lectual. Alhora Ampans realitza accions formatives dirigides al personal bibliotecari per millor l’accessibilitat a les biblioteques.
  • Legiland és una plataforma digital de foment lector dirigida a escoles que ajuda el professorat a fer compatible el plaer de llegir amb l’avaluació de la comprensió lectora de l’alumnat. La plataforma inclou llibres en Lectura Fàcil i té en compte nivells, capacitats i gustos.
  • Els usuaris dels tallers ocupacionals Gallarreta Lantegiak han participat en el procés d’adaptació a Lectura Fàcil del llibre “El Intruso” de Vicente Blasco Ibáñez.

El reconeixement honorífic va ser pel club de Lectura Fàcil del casal de la gent gran de Premià de Dalt. Aquest club va fomentar l’accés i el gust per la lectura dels participants, que van poder gaudir de grans clàssics com “Seny i sentiment” o “Tristany Isolda” gràcies a unes sessions de club que van combinar els llibres LF, els debat, el visionament de pel·lícules i l’escolta de música, entre d’altres.

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #177 - gener 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web