Butlletí Bibliosfera
febrer 2024 - #178

Notícies

Presentació del Catàleg de serveis de la Gerència de Serveis de Biblioteques

Un centenar de tècnics municipals i responsables dels governs locals de l’àmbit de la cultura van participar en la sessió informativa sobre els recursos del Catàleg de serveis 2024 el passat 19 de gener a l’auditori del Centre d’Estudis i Recursos Culturals, CERC. La gerenta de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Marta Cano, va presentar els recursos destinats a aquests equipaments culturals.

En relació amb el Catàleg, Marta Cano va explicar que en l'àmbit de les biblioteques només hi ha set recursos, ja que la majoria de serveis que necessiten aquests equipaments per a la seva gestió es recullen en el conveni que signa la Diputació amb tots els ajuntaments que tenen biblioteca o bibliobús. "Nosaltres aportem un 40 % del cost que té el servei de lectura pública a la demarcació, i ho fem d'ofici a través d'aquest conveni que recull les aportacions que fem en l'àmbit de col·lecció, de recursos humans, de manteniment i de foment de la lectura" va explicar Cano; i l'objectiu que perseguim "ja sigui a través dels recursos del conveni o del catàleg és vetllar pel dret d'accés a la cultura independentment d'on visquis".

En l'àmbit de la lectura pública, per tal de mantenir el nivell de qualitat del servei acreditat per les 233 biblioteques i els 12 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, el Catàleg 2024 destina 7.600 d'euros per a la Promoció de la lectura als municipis petits de menys de 5.000 habitants, a través de fons de prestació. S'inclou també el recurs tècnic per a l'Elaboració del Pla de lectura municipal, que compren la planificació de les estratègies per contribuir a la promoció de la lectura en aquestes poblacions.

Paral·lelament, es vol garantir el millor servei als usuaris de les biblioteques, ja que es considera un àmbit estratègic de la programació i avaluació dels serveis bibliotecaris, al qual es destinen recursos tècnics. La digitalització és clau per al bon funcionament i gestió dels fons de les biblioteques, i per això també es destinen recursos materials.

Tots aquests recursos formen part del Catàleg de serveis per a l'any 2024, que es va aprovar al ple del desembre passat, amb una dotació pressupostària inicial de 168,3 milions d'euros, la més elevada de les seves edicions. Durant el 2024 la Diputació oferirà, en el conjunt de tots els àmbits, 374 recursos que permetran als governs locals de la província oferir a la població uns serveis públics de qualitat, amb independència del municipi on visqui.

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #178 - febrer 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web