Butlletí Bibliosfera
febrer 2024 - #178

Notícies

La Biblioteca de Viladecans celebra el seu vint-i-cinquè aniversari

Coincidint amb la Festa Major d'Hivern a Viladecans, el passat 20 de gener la ciutat va celebrar l'aniversari de la seva biblioteca que arriba a aquesta efemèride totalment renovada. La vicepresidenta tercera de la Diputació de Barcelona, Candela López, va acompanyar l'alcalde de la ciutat, Carles Ruiz, durant l'acte de celebració dels 25 anys de funcionament d'aquest equipament que amb més de disset mil carnets és un dels espais de cohesió social més importants de la ciutat.

La Biblioteca es va inaugurar el gener del 1999, compta amb 1.600 m² de superfície útil i té diverses sales per a lectura i estudi, a més de ludoteca. En el moment de la seva inauguració, era la segona més gran de la comarca. Les actuacions de millora han consistit en l'arranjament de la coberta, la renovació i substitució dels equips de climatització de l'edifici, la rehabilitació de les façanes i la millora de la xarxa elèctrica i de l'enllumenat interior, així com el canvi de paviments i altres elements interiors.

Durant la celebració, Candela López va recordar als ciutadans que aquesta biblioteca es va incorporar l'any 1999 a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona i això ha garantit que la seva oferta cultural sigui variada i en constant renovació i va afegir que "inaugurar una biblioteca fa il·lusió però encara més celebrar els 25 anys d'un equipament ple de vida".

Com a part de la reforma, també s'ha actuat a l'interior, repintant les parets, posant paviment nou, renovant part del mobiliari, millorant l'espai infantil amb l'eliminació de la peixera i incorporant nova senyalística. També s'ha redistribuït el fons de l'equipament i ara els usuaris tindran a la seva disposició 60.000 llibres organitzats en dos quilòmetres de prestatgeries.

Més informació:

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #178 - febrer 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web