Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 53 (novembre 2022) - #53

Publicacions

Col·lisions art-ciència: notes d’un diàleg coral a Barcelona [+]

El 14 de desembre de 2021, amb motiu del final de la residència a Barcelona del col·lectiu Black Quantum Futurism, en el marc del programa Collide, es va convocar un grup heterogeni de persones involucrades d’una forma o altra en els diversos programes d’hibridació entre les arts i les ciències que tenen lloc actualment a la ciutat. El propòsit de la trobada era establir un diàleg articulat que permetés fer un diagnòstic comú i identificar els reptes principals que actualment presenten els dits programes d’hibridació entre les arts i les ciències.
 


El diàleg es va articular en quatre taules diferents, que van debatre al voltant dels conceptes d’exploració, col·laboració, recerca i producció. Cada taula va tenir l’acompanyament, l’escolta i el relat posterior d’una relatora, un paper que van acomplir, respectivament, Ona Balló, Ana Prendes, Blanca Pujals i Jara Rocha.


Aquest document, Col·lisions art-ciència: notes d’un diàleg coral a Barcelona és el text íntegre de les quatre relatories, corresponents a les quatre taules de discussió, i al final, a mode d’epíleg, un breu resum de les qüestions transversals que van plantejar-se simultàniament en diverses taules i que poden proposar-se com a línies de continuïtat per a reflexions futures.


Aquesta jornada de reflexió i diàleg va ser coordinada per Mónica Bello i Lluís Nacenta.


La trobada va tenir lloc al Centre de Documentació del MACBA i va ser organitzada per Arts at CERN en col·laboració amb l’Àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat de l’Ajuntament de Barcelona i Hangar. 


Les persones participants van ser: Pau Alsina, Alex Argemí, Susana Arias, Pau Artigues, Laura Benítez, Andrea Blanco, Carolina Ciuti, Antònia Folguera, Andy Gracie, Sebastian Grinschpun, Joana Hurtado, Carolina Jiménez, Tatiana Kourochkina, Xavier Luri, Amanda de Pablo, Rosa Pera, Mónica Rikic, Mireia C. Saladrigas, Silvia Tognetti i Irma Vilà. 


Font: resum al document
 

Newsletter: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Newsletter number: Núm. 53 (novembre 2022)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram