Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 57 (març 2023) - #57

Destaquem

«Mones de Ciència», un projecte de divulgació molt llaminer [+]

A través de les Mones de Ciència, figures de xocolata de temàtica científica, petits i grans gaudiran d’una de les tradicions més dolces, tot explorant i ampliant el seu coneixement científic. «Mones de Ciència» és un projecte de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb el Gremi de Pastisseria de Barcelona. El seu objectiu és fomentar la cultura científica i despertar vocacions científiques entre els més petits. Però el projecte no només se centra en el disseny i l'elaboració de la mona, sinó que va més enllà.

 

A través d'un codi QR, incorporat a la figura de xocolata, s'accedirà a una web, en la que es trobarà informació científica relacionada amb la figura de xocolata, a través de textos senzills, il·lustracions, fotografies, vídeos i altres recursos. D'aquesta manera, joves i no tant joves, passaran una bona estona gaudint de la xocolata i de la ciència.
 

I com és la mona?


La Mia, el personatge central de les Mones de Ciència, ens acompanyarà a descobrir les diverses disciplines científiques. Cada any anirà "caracteritzada" d'una àrea del coneixement. Gràcies al seu superpoder podrà transformar-se en química, biòloga, matemàtica, geòloga, física...
 

Els "ciencis", uns personatges fantàstics, acompanyen sempre a la Mia en les seves investigacions científiques i l'ajuden a respondre moltes preguntes. En aquesta aventura de les Mones de Ciència, de ben segur que petits i grans aprendran una mica més sobre ciència.
 

Aquest any la Mia i els ciencis s'endinsaran en el món de la GEOLOGIA. A través d'il·lustracions, petits textos i altres recursos explicaran què és la geologia, com s'estudia i per què és important. A més a més s'explicaran algunes branques d'aquesta ciència molt importants per a la societat, com ara els riscos geològics, els recursos naturals, el canvi climàtic o la geologia planetària. I tot això, mentre gaudim menjant-nos la mona de xocolata.
 

La Frozen i el Barça no li posaran fàcil a la Mia, la competència serà dura, però s’hi ha sumant a al iniciativa més de 30 pastisseries catalanes.
 

Trobareu tota la informació d’aquest projecte aquí.


Font: UB Divulga 
 

Newsletter: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Newsletter number: Núm. 57 (març 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram