Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 57 (març 2023) - #57

Publicacions

Barcelona Ciència, 15 anys de polítiques científiques [+]

L’Ajuntament de Barcelona celebra els quinze anys de Barcelona Ciència amb la publicació d’un llibre que repassa la història d’aquest programa. Iniciatives com La Festa de la Ciència, Escolab, la Biblioteca Sagrada Família, especialitzada en ciències, les xerrades Visions de la Ciència, l’Oficina de Ciència Ciutadana, el Consell Assessor Científic i el Consell Assessor Municipal d’Universitats, són accions fruit d’aquest programa i que encara perduren i són referents en l’establiment de vincles entre el coneixement i la ciutadania.


Aquest seguit d’accions va prendre una nova empenta amb la publicació, el 2018, del primer Pla Barcelona Ciència i la segona versió l’any 2020. Aquest document fou el fruit del consens aconseguit entre centres de recerca i tecnològics, empreses del sector, universitats, administracions i la ciutadania per concretar una estratègia conjunta per implementar solucions innovadores que permetin fer front als reptes actuals que impacten especialment en les ciutats, com l’emergència climàtica, l’envelliment o la salut pública.
 

El llibre «Barcelona Ciència, 15 anys de polítiques científiques» també mira cap al futur i aprofundeix en les grans línies actuals per continuar connectant la recerca amb les necessitats de la ciutadania. Unes línies que pretenen afavorir el teixit científic de la ciutat i la seva àrea d’influència, i situar Barcelona com a pol científic nacional i internacional, i conformant una estratègia per fer de la ciència un pilar per a un model de ciutat sostenible on viure millor.
 

Font: Ajuntament de Barcelona. Ciència i Universitats 
 

Newsletter: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Newsletter number: Núm. 57 (març 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram