Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 57 (març 2023) - #57

Notícies

Comencen els actes de commemoració de l’Any Joan Oró [+]

Es tracta d'una efemèride en commemoració del centenari del naixement d'un dels científics més rellevants del segle XX. El bioquímic lleidatà Joan Oró i Florensa, que va dedicar la seva carrera a estudiar l'origen de la vida, qüestió apassionant i, alhora, molt atractiva per al gran públic. En aquest àmbit va fer contribucions cabdals que han inspirat generacions posteriors de científics. La commemoració inclou més d'una cinquantena d'activitats que se celebraran al llarg de tot l'any.
 



El descobriment, culminat l’any 1959, de com una Terra primitiva podria haver fabricat l'adenina —un dels components principals de l’ADN, també crucial en els processos cel·lulars de generació d'energia— el va convertir en una figura científica internacional.
 

Els assessoraments que va fer per a la NASA en els projectes Apollo a la Lluna i, molt especialment, en el disseny de les missions Viking a Mart i en la interpretació correcta dels resultats obtinguts van augmentar encara més aquest reconeixement.
 

Però, en paral·lel a l'àmbit científic, Oró exemplifica tot un seguit de valors fonamentals que van marcar la seva vida i que poden inspirar les generacions actuals i futures, com ara l'esperit emprenedor, la lluita per assolir un somni, la humilitat o la valentia.
 

La Fundació Joan Oró (FJO) impulsa la celebració, el 2023, de l'Any Joan Oró, decretat oficialment per la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament de Recerca i Universitats. I conjuntament han plantejat un ambiciós projecte de commemoració: un extens programa que inclou un conjunt d'activitats d'alt impacte amb l'objectiu de divulgar la figura de Joan Oró tant des del vessant científic com des dels seus valors personals. El podreu descobrir mitjançant aquest web.
 

Font: Departament de Recerca i Universitats Gencat
 

Newsletter: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Newsletter number: Núm. 57 (març 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram