Butlletí l'Aparador
18 d'octubre de 2017 - #130

Materials d'interès

La Generalitat aprova l'informe per al desenvolupament de l'economia col·laborativa

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Elaborat per la Comissió Interdepartamental per al Desenvolupament de l'Economia Col·laborativa, l’objectiu és assolir un marc estable per al desenvolupament d'aquest sector econòmic emergent i, al mateix temps, garantir una competència lleial i el respecte als drets dels consumidors i dels treballadors.

L'economia col·laborativa o compartida (Sharing Economy, Collaborative Economy, Collaborative Consumption) engloba totes aquelles activitats que suposen un intercanvi entre particulars de béns i serveis a canvi d'una compensació pactada entre tots dos.

En moltes ocasions es tracta de béns o serveis que no estaven sent completament utilitzats i gràcies a l'economia col·laborativa una persona pot beneficiar d'aquest bé o servei, mentre la propietària obté un guany. Per això al consum de béns i serveis de forma col·laborativa entre particulars se li coneix com consum col·laboratiu.

Anteriorment, el consum col·laboratiu es limitava al nostre àmbit geogràfic i cercle més proper. No obstant això, gràcies a Internet, és possible connectar amb persones de tot el món amb interessos comuns. La digitalització de la societat i la crisi econòmica, va afavorir el desenvolupament de nous models de negoci i noves formes de consum.

Aquesta nova realitat econòmica ha anat ampliant el seu pes econòmic sense cap regularització. Per aquest motiu la Generalitat ha considerat oportú treballar-ho des de visions multisectorials i ara se'ns presenten els primers resultats.

+ informació

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #130 - 18 d'octubre de 2017

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum