Butlletí l'Aparador
27 de setembre de 2022 - #182

Materials d'interès

Etiquetes per a persones amb discapacitat visual

El Ministeri de Consum treballa en la creació d’un etiquetatge inclusiu per a les persones amb discapacitat visual.
El Ministeri de Consum va treure cap a finals del mes de juliol a consulta pública el Reial decret per a la creació d’un etiquetatge inclusiu en alfabet Braille i altres sistemes accessibles per a les persones amb discapacitat visual, com a primer pas de tot el procés legislatiu perquè la normativa entri en vigor.

Aquesta legislació afectarà a productes d’especial rellevància per a la protecció de la seguretat, la integritat i la qualitat de vida, i en principi s’aplicarà als productes de consum general empaquetats -carns, peixos, ous, llet, cafè, conserves- i als potencial o clarament perillosos -els d’higiene, abonaments, plaguicides, pegues, encenedors i llumins o bombones de gas-.

Aquesta modificació de la normativa reconeix a les persones amb discapacitat la seva condició de “persones consumidores vulnerables”, ja que els impedeix exercir els seus drets en matèria de consum en igualtat de condicions a la resta de consumidors. A Espanya hi ha més d’1 milió de persones amb discapacitat visual, i d’aquestes, almenys 70.000 presenten una ceguesa total.

Consum apel·la a la necessitat de garantir la disponibilitat d’una informació clara, accessible i fàcil de gestionar sobre els béns i productes mitjançant un enfoc “no discriminatori” en la transformació digital.

Per mitjà d’aquesta norma es vol abordar la regulació de l’etiquetatge en alfabet Braille i altres formats per garantir l’accessibilitat universal a béns i productes de consum d’especial rellevància, donant la màxima importància a la inclusió de tothom en els termes recollits en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, i en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Més informació

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #182 - 27 de setembre de 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum