Butlletí l'Aparador
27 de setembre de 2022 - #182
Anar a dalt

Portada

La Llei 11/2022, de 28 de juny va entrar en vigor el passat mes de juliol com a norma principal reguladora del sector de les xarxes i serveis de comunicacions electròniques.

Aquesta llei reforça els drets dels usuaris de telefonia i internet i impulsa el desenvolupament de les xarxes d'alta velocitat.

En aquest article us expliquem, breument, les principals novetats que introdueix. 

Anar a dalt

Xarxa Local de Consum

Sabadell: malbaratament alimentari

El Gremi d’Hostaleria i Turisme de Sabadell amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell, va organitzar un esmorzar col·loqui el passat dimarts, 27 de setembre de 2022, al Centre Cívic de la Creu Alta (Cal Balsach).

Vilanova i la Geltrú: nova web OMIC

L’OMIC de Vilanova i la Geltrú va presentar el passat mes de juny una nova pàgina web.

Us deixem l’enllaç perquè feu una ullada a aquesta web que destaca per una millor accessibilitat per al ciutadà.

Anar a dalt

Materials d'interès

La Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) ha realitzat un estudi sobre la retirada d'efectiu en caixers automàtics per a col·laborar a evitar el risc d'exclusió financera que sofreixen principalment els habitants de zones rurals a Espanya i alguns col·lectius, com les persones de major edat.

El Ministeri de Consum treballa en la creació d’un etiquetatge inclusiu per a les persones amb discapacitat visual.
El Ministeri de Consum va treure cap a finals del mes de juliol a consulta pública el Reial decret per a la creació d’un etiquetatge inclusiu en alfabet Braille i altres sistemes accessibles per a les persones amb discapacitat visual, com a primer pas de tot el procés legislatiu perquè la normativa entri en vigor.

Anar a dalt

Normativa

Mitjançant l'Ordre CSM/837/2022, de 30 d'agost, s'aproven les bases reguladores i s'efectua la convocatòria corresponent a 2022, de subvencions destinades a la digitalització i modernització de Juntes Arbitrals de Consum, adscrites a Administracions locals i autonòmiques, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Anar a dalt

Consum a Europa

El procés europeu d'escassa quantia és una alternativa als procediments judicials previstos en els estats membres que persegueix simplificar, accelerar i reduir les despeses processals en les demandes transfrontereres de la Unió Europea (excepte Dinamarca), per imports de fins a 5.000 euros, sense advocats ni procuradors, en el propi idioma i des del mateix municipi. 

Anar a dalt

Agenda

FiraGran

Del 19 al 21 d’octubre se celebra la 23a edició de FiraGran, el Saló de la gent gran a Catalunya, a la Farga de l’Hospitalet.

Sortides de les UMICS mes d'octubre

Visites de les UMICs del d'octubre als municipis de la demarcació de Barcelona. 

Anar a dalt

Col·laboracions de la XLC

Reprenem les publicacions de L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat social en l’àmbit del consum amb l’article de l’Oriol Contreras on parla de la nova Llei General de Telecomunicacions i com afecta als autònoms i microempreses.

"El 29 de juny d’enguany s’ha publicat la nova Llei General de Telecomunicacions (Llei 11/2022). Es tracta de la transposició d’una Directiva Europea de l’any 2018. Arriba tard, com sempre, doncs hauria d’haver-se legislat abans del 21 de desembre de 2020. 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum