Butlletí l'Aparador
1 de febrer de 2023 - #186

Portada

Dia Mundial Europeu de la Mediació

El 21 de gener se celebra el Dia Europeu de la Mediació per commemorar la data en què es va aprovar el primer text d’àmbit comunitari en matèria de mediació.

La Diputació de Barcelona, a través de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, garanteix l’accés universal i gratuït a la mediació en conflictes de consum de la província de Barcelona, mitjançant els programes de Mediació en Consum.

La mediació en consum

En l’àmbit de la mediació en consum, durant el 2022 el sector elèctric és qui acumula el nombre més alt de reclamacions realitzades a través dels serveis públics de consum dels municipis amb el suport de la Diputació, amb un 24% del total, seguit de les telecomunicacions amb un 15%, el subministrament de gas amb un 7% i les entitats financeres amb un 5% de les reclamacions.

Els serveis públics de consum dels municipis, que formen part de la Xarxa Local de Consum, permeten atendre i resoldre les necessitats de la ciutadania. Complementàriament, les Unitats mòbils d’informació al consumidor i mediació (UMIC) de la Diputació, amb 8 vehicles, són un servei itinerant pel territori que permet realitzar i reforçar les mediacions de consum. Les UMIC donen resposta a les consultes i reclamacions que hi fan directament els ciutadans de manera presencial i també atenen immediatament les consultes que es trameten telemàticament mitjançant la Bústia del Consumidor, situada a cadascun dels més de 200 ajuntaments adherits a aquest servei. 

Més informació
 

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #186 - 1 de febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum