Butlletí l'Aparador
1 de febrer de 2023 - #186

Consum a Europa

Consulta pública sobre l'equitat digital

La Comissió Europea (CE) ha obert una consulta pública sobre “l’Equitat digital: control d’adequació de la legislació de la UE en matèria de protecció dels consumidors”.   

A la Nova Agenda del Consumidor, la Comissió Europea va anunciar que analitzaria si era necessari adoptar mesures addicionals per garantir als consumidors un nivell d'equitat en línia comparable al que tenen fora d’internet. En aquest sentit, la CE ha posat en marxa un control d'adequació (una avaluació) que examinarà una sèrie d’actes legislatius de la UE en matèria de protecció dels consumidors per determinar si garanteixen un elevat nivell de protecció a l'entorn digital (la Directiva 2005/29/CE sobre les pràctiques comercials deslleials, la Directiva 2011/83/UE sobre els drets dels consumidors i la Directiva 93/13/CEE sobre les clàusules contractuals abusives).

Aquesta consulta, que desembocarà en un document de treball per als serveis de la CE al voltant del segon trimestre del 2024, interpel·la a totes les entitats que o bé subministren continguts digitals o bé que operen directament en entorns digitals. 

La data límit per enviar les contribucions a aquesta consulta és el 20 de febrer del 2023. Aquestes contribucions es poden enviar en qualsevol dels idiomes oficials de la UE. 

•    Qüestionari per a consumidors (Quins problemes en línia ha tingut en els últims 12 mesos? Hi ha suficients coneixements sobre drets dels consumidors en l’àmbit digital? Quines mesures ha pres per resoldre els problemes que hagi tingut en aquest camp? etc.).
•    Qüestionari “detallat” (preguntes tipus test sobre afirmacions determinades i preguntes sobre el marc legislatiu vigent en matèria de consum en entorns digitals i suggeriments sobre com millorar la legislació). 

Enllaç de la consulta

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #186 - 1 de febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum