Butlletí l'Aparador
28 de febrer de 2023 - #187

Portada

Dia Mundial de les Persones Consumidores

El Dia Mundial del Consumidor es va instaurar l'any 1983 per l'ONU per consolidar la celebració del moviment consumidorista que recordava el discurs del president John F. Kennedy davant el Congrés dels Estats Units d'Amèrica el 15 de març de 1962, animant a les institucions a regular i protegir els drets de les persones consumidores.

Des de l'any 2011 la Diputació de Barcelona i els municipis de la demarcació organitzen una campanya comunicativa conjunta adreçada a la ciutadania per commemorar aquesta jornada.

Enguany, la campanya, impulsada per l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social, incidirà en la importància que els materials de difusió que utilitzen els serveis públics municipals de consum siguin accessibles, facilitant que estiguin a l'abast de tothom. Per això la campanya utilitza sistemes de lectura fàcil i adapta les formes de comunicació a les necessitats dels col·lectius amb capacitats cognitives i funcionals diverses. La campanya es desenvoluparà entre el 13 i el 21 de març, principalment a xarxes socials.

Per tal de que pugueu participar activament en la campanya i personalitzar els materials, posem a la vostra disposició un conjunt de productes de difusió com ara cartells, imatges optimitzades per twitter, instagram i facebook i un tríptic informatiu editat en diversos formats: lectura fàcil, llenguatge braille i llenguatge de signes. Els elements comunicatius que us oferim estan a la vostra disposició en una pàgina web elaborada a l'efecte.

Coincidint amb l'inici de la campanya, publicarem un número extraordinari de la revista electrònica "L'Aparador" dedicat monogràficament a promoure aquesta diada. Us animem a que ens feu arribar la programació de les activitats que organitzeu en els vostres respectius àmbits territorials, per tal d'amplificar-ne la difusió, a la direcció de correu electrònic sspc.uicp@diba.cat

Igualment, us informen que, entre altres accions, s'organitzen dues jornades per debatre i compartir opinions i experiències al voltant de la igualtat i no discriminació en l'accés a la contractació de béns i serveis de consum per part de les persones consumidores que pertanyen als col·lectius amb diversitat funcional o intel·lectual. Concretament, l'Ajuntament de Mataró organitza la primera d'elles el dia 16 i la Diputació de Barcelona la següent, el dia 21 de març, aquesta darrera més centrada en la diversitat cognitiva. Podeu consultar els programes i tramitar les vostres inscripcions en els enllaços següents:

 

Més informació a : https://www.diba.cat/web/dia-consumidor

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #187 - 28 de febrer de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum