Butlletí l'Aparador
28 de febrer de 2023 - #187
Ir arriba

Portada

El Dia Mundial del Consumidor es va instaurar l'any 1983 per l'ONU per consolidar la celebració del moviment consumidorista que recordava el discurs del president John F. Kennedy davant el Congrés dels Estats Units d'Amèrica el 15 de març de 1962, animant a les institucions a regular i protegir els drets de les persones consumidores.

Des de l'any 2011 la Diputació de Barcelona i els municipis de la demarcació organitzen una campanya comunicativa conjunta adreçada a la ciutadania per commemorar aquesta jornada.

Ir arriba

Xarxa Local de Consum

Mataró: Dia Mundial de les Persones Consumidores

Amb motiu del dia Mundial de les Persones Consumidores de 2023, el 16 de març es realitzarà la jornada tècnica “L’accessibilitat universal en la compra de productes, la contractació de serveis i en la gestió de les reclamacions de consum”.

Montgat: XVI Jornades de consum 2023

L'Ajuntament de Montgat ha programat una sèrie d'activitats dins la XVI Jornada per commemorar el Dia Mundial del Consumidor. 

Jornada de presentació de les activitats de sensibilització en matèria de consum responsable

El 15 de febrer es va celebrar la sessió de treball "Activitats de sensibilització en matèria de consum responsable", per donar a conèixer als ens locals l’oferta que poden sol·licitar i que tenen disponible en matèria de consum i que ofereix l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

Ir arriba

Notícies

L'ACC inspecciona el mercat dels patinets elèctrics

L’Agència Catalana del Consum ha endegat una campanya d’inspecció específica per garantir la seguretat dels patinets elèctrics. 

Ir arriba

Materials d'interès

Us adjuntem l’actualització dels fulletons informatius de subministraments bàsics (aigua, llum i gas), desenvolupats per l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, on trobareu consells i recomanacions per poder estalviar a la llar.

 

Com pots estalviar aigua

 

Com pots estalviar electricitat

 

Com pots estalviar gas

Ir arriba

Normativa

El Tribunal Suprem resol el caràcter usurari dels interessos pactats en una targeta "revolving" i en una altra sentència analitza la determinació del caràcter usurari d'un préstec hipotecari en el qual el prestador no és una entitat de crèdit.

Ir arriba

Agenda

Jornada tècnica: Accessibilitat als serveis públics de consum

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social impulsa la Jornada Accessibilitat als serveis públics de consum, que tindrà lloc el pròxim 21 de març a l’Espai Francesca Bonnemaison. La jornada de treball girarà al voltant de l’accessibilitat i no discriminació en les relacions de consum dels col·lectius amb capacitats cognitives diverses.

Sortides de les UMICS durant el mes de març

Visites de les Unitats Mòbils d'Informació al Consumidor programades per aquest mes de març als municipis de la província de Barcelona. Per una incidència tècnica algunes unitats mòbils no es poden desplaçar i el servei es prestarà en la dependència que indiqui l’Ajuntament.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum