Butlletí l'Aparador
8 de maig de 2023 - #189

Col·laboracions de la XLC

La gratitud del usuaris de les OMICs

Des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social compartim l’article escrit per l’Oriol Contreras, l’Oriol Contreras, advocat cap en LE&CO Advocats, expert en consum i assessor jurídic en diverses OMIC 
“La gratitud del usuaris de les OMICs” i us convidem a fer les vostres aportacions mitjançant l'adreça electrònica sspc.laparador@diba.cat.   

"Els tècnics de consum analitzem, valorem, critiquem, ens preocupem, i sobretot ens queixem molt.

Però també hem de sentir-nos orgullosos. I hem de sentir-nos orgullosos, a més de per l’èxit en moltes de les nostres reclamacions, per l’agraïment que els usuaris ens fan arribar en moltíssimes ocasions. Agrair, com diu l’Institut d’Estudis catalans, és correspondre amb gratitud un benefici, un servei o un favor rebut.

Aquest agraïment és el que ens ajuda, dia a dia, a sobreposar-nos a les dificultats i tensions que genera la gestió d’una OMIC. Per tant, aquest agraïment ha de ser mutu. Sense l’agraïment dels usuaris se’m faria més coll amunt la tasca que diàriament portem a terme. Qui no ha rebut un agraïment -en formes diverses- d’un usuari/a al que li hem “solucionat mitja vida” però que en realitat només li han tornat 150 euros -per exemple- d’una companyia de telèfon? Aquest agraïment per haver-los escoltat, per haver-nos preocupat d’ells i, si cap, per haver-los solucionat un problema que de cap de les maneres se n’haguessin sortit si no és mitjançant l’OMIC. 

Doncs quan rebo aquest agraïment és, de fet, un gest de doble sentit. Agraeixo la gratitud de l’usuari, que no fa més que donar sentit a la nostra tasca diària de gestió, però també dona sentit a tot aquell instint d’aprendre més, de conèixer més i millor els drets dels consumidors i usuaris. De millorar. Dona sentit a la motivació -que a vegades decau- a defensar allò que ningú més ho faria. 

Potser un dels sectors de la població que resulta ser més agraïda és la gent gran. També és un dels sectors de la població més agredits, que no agraïts, pels sistemes d’atenció al consumidor de les grans empreses, sobretot de serveis bàsics. En aquest sentit, cada cop que soluciono un conflicte a un consumidor d’aquest sector em dona la sensació que he complert una b.o. La meva mare ja em parlava, quan jo era petit, d’aquestes bones obres. Eren, en definitiva, un acció bona que calia fer cada dia segons la llei escolta, i era coneguda normalment per les inicials b.o. 

Per finalitzar, esperono a tots els companys i companyes a seguir la tasca iniciada fa molts anys i que tants bons resultats ens ha donat, o com reflexiono en aquest escrit, tants agraïments rebuts, que a la fi és una mica el sentit de la vida".

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #189 - 8 de maig de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum