Butlletí l'Aparador
1 de juny de 2023 - #190

Notícies

Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA): entitat acreditada en la resolució de litigis

Per l'Ordre TMA/469/2023, de 17 d'abril, s'acredita a AESA com a entitat de resolució alternativa de litigis.

En aquesta nova etapa que s'inicia, si bé els drets establerts en la regulació europea no han sofert cap canvi, sí que canviarà el procediment de tramitació de les reclamacions.

Gràcies a l'acreditació d'AESA com a entitat de resolució alternativa de litigis (ADR per les seves sigles en anglès: “Alternative Dispute Resolution”), les decisions que dicti l'Agència seran vinculants per a les companyies aèries. Així mateix, si passat el termini d'un mes la companyia no satisfà la decisió d'AESA, el passatger podrà instar la seva execució davant el jutjat competent.

Amb aquesta nova etapa es pretén reduir la judicialització per a la resolució dels conflictes, ja que l'ADR suposa un servei públic alternatiu a la via judicial que ofereix una opció més ràpida i totalment gratuïta a passatgers i companyies aèries, disminució dels costos legals, millorar l'agilitat del procés i simplificar els tràmits. Des d'AESA s'ha treballat en l'adaptació de la seva Seu Electrònica, de manera que es faciliti, tant per a l'usuari com per a l'aerolínia, el procediment telemàtic per a la resolució d'aquesta mena de conflictes.

Ara els informes emesos per AESA  seran vinculants per a les companyies aèries tant aquells informes davant reclamacions per denegació d'embarcament, retards, cancel·lacions, i canvis de classe, així com els emesos en relació amb els drets de les persones amb discapacitat o mobilitat reduïda.

El nou procediment serà aplicable als incidents que tinguin lloc en vols a partir del 2 de juny de 2023 inclòs, mantenint el procediment habitual per a les reclamacions prèvies.

Informació AESA

Newsletter: L'Aparador
Newsletter number: #190 - 1 de juny de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum